Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2010-11 (1. samling)
L 26
Offentligt
919563_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 22. november 2010Sagsnr.: 7493Dok.nr.: 163881
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 8. november 2010stillet følgende spørgsmål nr. 2 (ad L 26 – spørgsmål 2), som hermed besvares:

Spørgsmål 2:

”Såfremt ministeren i henhold til det foreslåede § 3 a, stk. 2 fastsætteruddannelseskrav til medhjælpere, som passer pelsdyr, hvordan vil ministeren såsikre tilsvarende uddannelseskrav til medhjælpere, der passer andre typer afhusdyr, således at der ikke opstår usaglig forskelsbehandling mellemhusdyrsektorer?”

Svar:

Den foreslåede § 3 a tager sit udgangspunkt i anbefalingerne fra den arbejdsgruppe, somblev nedsat i efteråret 2009 under ledelse af Fødevarestyrelsen. Arbejdsgruppen havdebl.a. til opgave at udarbejde et forslag til en model for uddannelse af pelsdyravlere.Arbejdsgruppen bestod af repræsentanter fra Aarhus Universitet, erhvervet, Den DanskeDyrlægeforening, Justitsministeriet, Fødevareministeriet og Plantedirektoratet.På tilsvarende måde har jeg besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe under ledelse afFødevarestyrelsen, som skal afdække behovet for formelle uddannelseskrav iforbindelse med erhvervsmæssigt hold af andre husdyr end pelsdyr, og som skalfremkomme med forslag til indholdet af et eventuelt uddannelseskrav.Jeg vil derfor afvente arbejdsgruppens anbefalinger, som forventes at foreligge indensommerferien 2011, med henblik på efterfølgende politisk stillingtagen.
Henrik Høegh/Katrine Lindegaard