Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
L 22
Offentligt
915862_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 29. oktober 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1alm. del, stillet efter ønske fra Anne Grete Holmsgaard (SF), som jeg hermed skalbesvare.

Spørgsmål 1:

"Hvilke overvejelser har ministeren gjort sig om at anvende bemyndigelsen iEUPD-lovens § 7 a, stk. 2, til at fastsætte yderligere kriterier for tilskud, herundereventuelle særlige tilskudsområder, vedrørende Green Labs DK-programmet?"

Svar:

Bemyndigelsen i den foreslåede bestemmelse i EUDP-lovens § 7 a, stk. 2 til at fast-sætte yderligere kriterier for tilskud, herunder eventuelle særlige tilskudsområder, erindsat for at sikre fleksibilitet i loven. Herved kan Green Labs DK-programmet ogsåefter vedtagelse af lovforslaget løbende målrettes til at understøtte nuværende, somkommende politiske målsætninger og i særdeleshed danske styrkepositioner indenfor klima- og energiteknologier.Jeg finder det afgørende, at armslængdeprincippet i forhold til den uafhængige besty-relse reelt sikres i udmøntningen af programmet. Bemyndigelsen skal derfor kun an-vendes til at give retning på et overordnet niveau og ikke til detailstyring.
16. november 2010J.nr. 2010-37
Med venlig hilsen
Lykke Friis