L 195 A Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love.

(Ændring af afgift på erhvervenes energiforbrug m.v.).

Af: Skatteminister Peter Christensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 24-05-2011
3. behandlet, vedtaget 27-05-2011
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Loven reducerer de kommende afgiftsforhøjelser på erhvervenes forbrug af energi til procesformål i forårspakke 2.0 til omkring en tredjedel af det oprindelig aftalte, men til gengæld indfases afgiftsforhøjelsen gradvist fra 2012. Lempelsen er udformet i overensstemmelse med den anbefalede model i Skatteministeriets redegørelse ”Energiafgift for erhverv og konkurrenceevne”, hvorefter stigningen i energiafgiften på erhverv i 2013 nedsættes proportionalt, mens den reducerede stigning indføres et år tidligere i 2012.

Desuden nedsætter loven med virkning fra 2012 elafgiften på elvarme i momsregistrerede virksomheder, som i dag er beskattet højere end alle andre energianvendelser.

Med loven indføres endvidere en valgfri metode til at opgøre energi- og CO2-afgift for affaldsforbrændingsanlæg (røggasmetoden).

Lovens baggrund er den politiske aftale af 5. maj 2010 mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti om serviceeftersyn af forårspakke 2.0.

Der henvises i øvrigt til omtalen under L 195.
Afstemning:
Vedtaget 61 stemmer for forslaget (V, DF, KF, LA) 2 stemmer imod forslaget (EL) 46 stemmer hverken for eller imod forslaget (S, SF, RV)