Kulturudvalget 2010-11 (1. samling)
L 19
Offentligt
919359_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
22. november 2010
Folketingets Kulturudvalg har den 17.november 2010, efter ønske fra Kulturudvalget,stillet mig følgende spørgsmål, nr. 4 (lovforslag nr. 19), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Vil ministeren redegøre for de verserende sager om uretmæssig udbetaling af støtte tilikke-kommercielle radio og tv-stationer, herunder hvordan perspektivet er for tilbage-betaling af de uretmæssigt udbetalte midler?

Svar:

I løbet af dette efterår har Radio- og tv-nævnet som led i sin tilsynsforpligtelse foretagetstikprøvekontrol af programvirksomheden for en række tilladelseshavere med tilladel-ser i flere regioner til ikke-kommerciel tv-programvirksomhed. På baggrund heraf harnævnet inddraget en række programtilladelser til disse og rejst krav om tilbagebetalingaf for meget udbetalt tilskud. Tilbagebetalingskrav er endvidere rejst over for en tilla-delseshaver, der har programtilladelser i 8 regioner. De samlede fremsatte tilbagebeta-lingskrav andrager kr. 3.997.972. Det bemærkes, at fastsættelse af størrelsen af de en-delige betalingskrav afventer Radio- og tv-nævnets gennemgang af de enkelte tilladel-seshaveres regnskaber for 2010. Fra det tidspunkt, hvor nævnet konstaterede konkreteovertrædelser af programvilkår, er udbetalingen af yderligere tilskud til de pågældendetv-stationer standset.Proceduren for opkrævning af tilbagebetalingspligtige midler er, at stationerne først fåralmindelige betalingsanmodninger, og efter tredje forgæves rykkerskrivelse sendes kra-vet til inddrivelse via SKAT. I det omfang, der sker tilbagebetaling – evt. efter inddri-velse – indgår det tilbagebetalte i tilskudspuljen det følgende år. Det kan ikke siges,hvor stor sandsynligheden for tilbagebetaling er.
Per Stig Møller
Dok. nr. 746323