Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 98 Bilag 1
Offentligt
934845_0001.png
LIGESTILLINGSVURDERING AFLOVFORSLAGLov om ændring af lov om udstationering aflønmodtagere (forlængelse af revisionsfrist)Sagsnr: 2010-0018240DEPHEJ
Myndighed/AfsenderLovens ikrafttrædelsesdatoKontaktpersonTelefonE-mail
Beskæftigelsesministeriet1. marts 2011Helle Ekmann Jensen7220 5175[email protected]

Baggrund for loven

I den gældende lov om udstationering af lønmodtagere (herefterudstationeringsloven) er indsat en revisionsbestemmelse i lovens § 11. Efter dennebestemmelse skal der senest den 1. januar 2011 fremsættes forslag til revision afloven.

Lovforslagets formål

Forud for implementeringen af udstationeringsdirektivet i 1999 blev det drøftetmed arbejdsmarkedets parter, om der ved lov skulle fastsættes en mindsteløn. Dervar enighed om ikke at anvende muligheden for at fastsætte regler om mindstelønved lov på daværende tidspunkt. Til gengæld blev revisionsbestemmelsen i § 11 iudstationeringsloven indsat, så man på baggrund af senere erfaringer kunne fålejlighed til at genoverveje muligheden.Revisionsbestemmelsen er blevet forlænget i henholdes 2002, 2005 og 2008 efterdrøftelse med arbejdsmarkedets parter. Parterne har været enige om, at det fortsatikke var aktuelt at lovgive om mindsteløn. Men parterne gav samtidig udtryk for, atloven fortsat burde indeholde en revisionsbestemmelse.

Den primære målgruppe for lovforslaget

Målgruppen er myndigheder og arbejdsmarkedets parter.

Den sekundære målgruppe for lovforslaget

Så længe revisionsbestemmelsen alene forlænges, er der ingen sekundærmålgruppe.

Samlet vurdering

Forslaget er kønsneutralt, og da mænd og kvinder vil blive lige lidt berørt aflovforslaget, ses det ikke at have ligestillingsmæssig betydning.