Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 95 Bilag 5
Offentligt
951377_0001.png
951377_0002.png
951377_0003.png
Betænkning afgivet af Skatteudvalget den <>. februar 2011
1. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om fremgangsmåden ved inddrivelse af skatterog afgifter m.v., lov om inddrivelse af gæld til det offentlige, lov ombørnefamilieydelse og lov om Det Fælles Lønindeholdelsesregister(Effektivisering af inddrivelsen af gæld til det offentlige)[af skatteministeren (Troels Lund Poulsen)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 8. december 2010 og var til1. behandling den 20. januar 2011. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Skatteudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og Skatteministeriet sendte den 15. oktober2010 dette udkast til udvalget, jf. SAU alm. del - bilag 21. Den13. januar 2011 sendte skatteministeren de indkomne hørings-svar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtageten skriftlig henvendelse fra Danva.[Skatteministeren har over for udvalget kommenteret denskriftlige henvendelse til udvalget. ]SpørgsmålUdvalget har stillet 7 spørgsmål til skatteministeren tilskriftlig besvarelse, [som denne har besvaret. ]2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldiog Sambandsflokkurin var på tidspunktet for betænkningensafgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillinger ellerpolitiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt ibetænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal eller etmindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretalved afstemning i Folketingssalen.
Torsten Schack Pedersen (V) Karsten Lauritzen (V) Mads Rørvig (V) Jacob Jensen (V) Mikkel Dencker (DF) Pia Adelsteen (DF)Mike Legarth (KF) Charlotte Dyremose (KF) Anders Samuelsen (LA)nfmd.Nick Hækkerup (S) John Dyrby Paulsen (S) KlausHækkerup (S) René Skau Björnsson (S) Thomas Jensen (S) Jesper Petersen (SF) Niels Helveg Petersen (RV)fmd.Frank Aaen(EL)
DocIDJournalnummer
2
Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 95Bilagsnr.1234TitelHøringssvar og høringsskema, fra skatteministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetFastsat tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHenvendelse af 31/1-11 fra Danva
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 95Spm.nr.1TitelSpm. om, hvornår arbejdet der indgår i kommuneforhandlingerne forventes af-sluttet, og hvornår det tværministerielle arbejde med modellens udformningforventes afsluttet, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at uddybe lovforslagets bemærkninger og at redegøre for, hvordan dervil blive taget hensyn til økonomisk/socialt dårligt stillede skyldnere, til skatte-ministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan der i relation til forslaget om 100 pct. modregningsadgang ibørnefamilieydelsen vil blive taget hensyn til økonomisk/socialt dårligt stilledeskyldnere, så det sikres, at forslaget ikke kommer til at ramme socialt udsattefamilier/får en social slagside, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om en redegørelse for forskelle i betalingsevnevurderingen, til skattemi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor stort et rådighedsbeløb en skyldner skal have tilbage efter reglernei den gældende inddrivelseslov, og i hvilket omfang lovforslaget vil påvirkestørrelsen af det gældende rådighedsbeløb, til skatteministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om, hvilke forudsætninger der ligger til grund for beregningerne af, at 100mio. kr. af provenuet vil komme fra borgere i lavindkomstgruppen, til skattemi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm., om det primært er lavindkomstfamilier, der vil blive berørt af forslaget omat gå fra 50 til 100 pct. modregningsadgang i børnefamilieydelsen, til skattemi-nisteren, og ministerens svar herpå
2
3
45
6
7