Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
L 87 Bilag 9
Offentligt
957456_0001.png
957456_0002.png
Ændringsforslag stillet den {FREMSAT}
Bidrag til betænkningoverLov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, lov omvarmeforsyning, lov om Energinet.dk og lov om fremme af vedvarendeenergi(Gennemførelse af el- og gasdirektiverne m.v.)
Til § 31)Nr. 1affattes således:»1.I§ 23 bindsættes somstk. 7:»Stk. 7.Klima- og energiministeren kan fastsætte regler om, at en virksomhed, som ejer anlægomfattet af loven, skal udarbejde en selvevaluering af virksomhedens overholdelse af varmeforsy-ningslovens kapitel 4, 4 a og 4 b til brug for tilsynet. Der kan herunder fastsættes regler om, at selv-evalueringen ledsages af en erklæring fra en statsautoriseret revisor, som ikke er eller har væretvirksomhedens sædvanlige revisor og hverken har eller i perioden, som selvevalueringen vedrører,har haft andre opgaver for virksomheden, og som har dokumenteret erfaring med regnskaber baseretpå varmeforsyningsloven.««
BemærkningerTil nr. 1Bestemmelsen om selvevaluering af varmeforsyningsvirksomheders regnskabsaflæggelse m.v. fo-reslås nyaffattet med henblik på, at regnskaberne som udgangspunkt gennemgås én gang frem tiludgangen af 2013.Anledningen til forslaget om selvevaluering har været Energitilsynets regnskabsgennemgang afvarmeforsyningsvirksomhederne i Region Midtjylland, som har ført til, at det blev fundet nødven-digt at gennemføre en lignende analyse af de resterende virksomheders regnskabsaflæggelse. Rigs-revisionen har i den forbindelse påpeget, at gennemgangen af de resterende værker bør afsluttessnarest af hensyn til de forbrugere, der har betalt for høje priser. Det afgørende er således, at derbliver ryddet op bagudrettet i varmeforsyningsvirksomhedernes regnskaber.På den baggrund foreslås bestemmelsen nyaffattet således, at klima- og energiministeren får be-myndigelse til at fastsætte regler, hvorefter der kan gennemføres en selvevaluering med henblik på,at varmeforsyningsvirksomhedernes regnskabsaflæggelse gennemgås én gang frem til udgangen af2013.
Efter denne særlige gennemgang er det op til Energitilsynet på ny at vurdere grundlaget for detfremtidige tilsyn. Hvis der herefter findes behov for at anvende metoden med selvevaluering yderli-gere, vil klima- og energiministeren forelægge sagen for det energipolitiske udvalg, inden bemyndi-gelsen anvendes til at sætte yderligere selvevalueringer i gang.Bestemmelsen giver klima- og energiministeren hjemmel til at fastsætte regler om, at varmeforsy-ningsvirksomheden skal udarbejde en selvevaluering af regnskabsaflæggelsen og om, at selvevalue-ringen skal ledsages af en erklæring fra en revisor, som ikke er virksomhedens sædvanlige revisor,og som har dokumenteret erfaring med regnskaber baseret på varmeforsyningsloven.Ministeren kan stille yderligere krav til den revisor, som kan bistå varmeforsyningsvirksomhedenved udførelse af selvevalueringen. Desuden kan der ved forpligtelsen til at udarbejde en selvevalue-ring fastsættes regler om frister herfor og om form og indhold af selvevalueringen m.v. Eksempelviskan der stilles krav om, at virksomhedens ledelse skal redegøre for resultatet af revisors arbejde,samt hvordan ledelsen vil rette op på eventuelle forhold.