Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
L 86 Bilag 1
Offentligt
924957_0001.png
LIGESTILLLINGSVURDERINGAF LOVFORSLAG28. oktober 2010
Ligestillingsnotat – Lov om ændring af lov om etablering afDansk Center for Internationale Studier og Menneskerettighederog visse andre love.(Institut for Menneskerettigheders kompetence i forhold til køn)
J.nr. 2010-0003642JAIC/AAN
Myndighed/AfsenderLovens ikrafttrædelsesdatoKontaktpersonTelefonE-mail
Beskæftigelsesministeriet1. februar 2011Agnete Andersen72205070[email protected]

Baggrund for loven

EU-Kommissionen har i en begrundet udtalelse gjort gældende, at artikel 20 i detomarbejdede ligebehandlingsdirektiv (2006/54/EF) ikke efter gældende dansk retvar korrekt implementeret i dansk ret, fordi der ikke ydes ofre for forskelsbehand-ling tilstrækkelig beskyttelse i forbindelse med deres klager over forskelsbehand-ling. Derudover bør der foretages uafhængige undersøgelser af forskelsbehandling,offentliggøres uafhængige rapporter og fremsættes henstillinger om spørgsmål iforbindelse med forskelsbehandling.

Lovforslagets formål

Lovforslaget har til formål at sikre, at Institut for Menneskerettigheder får kompe-tence til at varetage forpligtelserne i artikel 20 i det omarbejdede ligebehandlings-direktiv 2006/54/EF og i artikel 12 i kønsligestillingsdirektivet om varer og tjene-steydelser 2004/113/EF.

Den primære målgruppe for lovforslaget

Ofre for forskelsbehandling på grund af køn, som ikke har fået deres klagesag be-handlet andre steder.Personer, der arbejder for at fremme ligestilling mellem kønnene i det danske sam-fund.

De sekundære målgrupper for lovforslaget

Institutioner og organisationer, der arbejder for at fremme ligestilling mellem køn-nene. Sådanne organisationer får nu en ny samarbejdspartner.

Samlet vurdering

Lovforslagets formål er at styrke kønsligestillingsindsatsen, og det forventes der-for, at lovforslaget vil medvirke til at fremme ligestilling mellem kønnene.