Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 79 Bilag 6
Offentligt
923063_0001.png
923063_0002.png
J.nr. 2010-311-0055Dato: 26. november 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 79 – Forslag til Lov om ændring af lov om en børnefami-lieydelse og børnetilskud og forskudsvis udbetaling af bør-nebidrag.
Hermed fremsendes kommentaren til høringssvaret, som ermodtaget fra Landsorganisationen Danmark (LO).
Troels Lund Poulsen/Søren Schou
LO bemærker, at der med udvidelsen af EU og den ikke uvæsentlige påvirkning, dette harhaft på det danske arbejdsudbud kan være grunde til at gøre dette område mere robust, så-ledes at udgifterne ikke påvirkes af kortsigtede udsving i den grænseoverskridende arbejds-krafts mobilitet.LO er dog bekymret for at udsatte grupper rammes af lovforslaget, herunder i særdeleshedpersoner på starthjælp. På den baggrund ønsker LO uddybet hvilke persongrupper, derrammes af forslaget, herunder omfanget og de kønsmæssige aspekter af lovforslaget.
Hertil bemærkes, at lovforslaget omfatter alle, såvel tredjelandsstatsborgere, EU/EØS-borgere og danske statsborgere. Det er derfor også korrekt, at forældre, der modtager start-hjælp og f.eks. introduktionsydelse, kan blive berørt heraf. I den sammenhæng, bør det dogpointeres, at forsørgertillægget, som gives til personer, der har forsørgelsespligt for et barnunder 18 år, ikke berøres af optjeningsprincippet. Endvidere vil denne persongruppe ogsåstadig have mulighed for at søge om diverse enkeltydelser afhængigt af det konkrete behov,således at familien ikke kommer under et eksistensminimum.Det skønnes med betydelig usikkerhed, at ca. 2.000 modtagere af børnefamilieydelse forca. 3.000 børn på et givet tidspunkt vil få mindre i børnefamilieydelse end efter gældenderegler. Det er ikke muligt at belyse fordelingen på f.eks. køn eller socioøkonomisk status.
Side 2