Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 78
Offentligt
927864_0001.png
927864_0002.png
J.nr.Dato: 6. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 78 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Ægtefællerabat

for multimediebeskatningen).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 2 af 26. november 2010. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Malene Søgaard-Andersen (SF).
Troels Lund Poulsen/Søren Schou

Spørgsmål 2.

I lovforslagets bemærkninger står der: ”Værdien af fri telefon eller en com-puter med internetadgang – hver for sig eller samlet set – vil typisk overstige en ansats ud-gifter til multimediebeskatningen. Det er dog ikke nødvendigvis tilfældet, hvor der er taleom to ægtefæller i en husstand, som hver især er omfattet af multimediebeskatningen. Påbaggrund heraf foreslås det at indføre en ægtefællerabat...” Er denne forklaring ikke ogsågældende for personer, som er samlevende, men som ikke er gift?

Svar:

Jo, samme betragtning kan være relevant, hvor der er tale om ugifte samboende per-soner. Men som jeg oplyste i mit svar på spørgsmål 1, er det ikke en ny problemstilling.Skattesystemet er generelt indrettet, så sambeskatning kun gælder for ægtefæller – ikkesamboende. Ægtefællerabatten for multimediebeskatningen følger samme princip.Skatteministeriets systemer indeholder i øvrigt ikke de nødvendige oplysninger, der skal tilfor at håndtere ugifte samboende.
Side 2