Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 75 Bilag 5
Offentligt
925623_0001.png
925623_0002.png
925623_0003.png
Betænkning afgivet af Skatteudvalget den <>. december 2010
1. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love(Indberetning af indtægter fra sommerhusudlejning kombineret med forhøjet bundfradrag, ophævelse af fradrag for tobaksudgifterm.v.)[af skatteministeren (Troels Lund Poulsen)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 17. november 2010 og vartil 1. behandling den 26. november 2010. Lovforslaget blevefter 1. behandling henvist til behandling i Skatteudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringTo udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og Skatteministeriet sendte den 30. septemberog den 8. november 2010 disse udkast til udvalget, jf. 2009-10SAU alm. del - bilag 304 og SAU alm. del - bilag 48. Den 17.,18. og 23. november 2010 sendte skatteministeren de ind-komne høringssvar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra:<Henvendelser><>ministeren har over for udvalget kommenteret de skrift-lige henvendelser til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 8 spørgsmål til skatteministeren tilskriftlig besvarelse, [som denne har besvaret. ]2. Indstillinger og politiske bemærkninger<>Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðvel-disflokkurin og Sambandsflokkurin var på tidspunktet forbetænkningens afgivelse ikke repræsenteret med medlemmeri udvalget og havde dermed ikke adgang til at komme medindstillinger eller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt ibetænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal eller etmindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretalved afstemning i Folketingssalen.
Torsten Schack Pedersen (V) Karsten Lauritzen (V) Mads Rørvig (V) Jacob Jensen (V) Mikkel Dencker (DF) Pia Adelsteen (DF)Mike Legarth (KF) Charlotte Dyremose (KF) Anders Samuelsen (LA)nfmd.Nick Hækkerup (S) John Dyrby Paulsen (S) KlausHækkerup (S) René Skau Björnsson (S) Thomas Jensen (S) Malene Søgaard-Andersen (SF) Niels Helveg Petersen (RV)fmd.Frank Aaen (EL)Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
DocIDJournalnummer
2
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldisflokkurin (TF)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 75Bilagsnr.1234TitelHøringssvar og høringsnotat, fra skatteministerenHøringssvar, fra skatteministerenSupplerende høringsskema og høringssvar, fra skatteministerenFastsat tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 75Spm.nr.1TitelSpm. om, hvad der taler imod at lade beskatningen ske, når en sådan ejendomændrer skattemæssig anvendelse og dermed udtræder af kriterierne for genan-bringelse, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om beskatningsreglerne for persongrupper, der ifølge anden lovgivning,har eller har haft bopælspligt og er lovgivningsmæssigt forhindret i at overtagehelårsboligen, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, i hvilket omfang regeringen vurderer, at den obligatoriske indberet-ningsordning for bureauer vil medvirke til, at især sommerhusejere med en højlejeindtægt, der på nuværende tidspunkt ikke selvangiver udlejningen, vil fra-vælge udlejning gennem bureau, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at oplyse, hvor mange af de sommerhuse, der udlejes gennem udlej-ningsbureau, der ejes af personer bosiddende udenfor den kommune, hvorsommerhuset er beliggende, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm., om der med lovforslaget helt sker bortfald af beskatning af lejeværdien afen helårsbolig med lovbestemt bopælspligt, til skatteministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om at oplyse skattelettelsens størrelse for den enkelte sommerhusudlejersom følge af forhøjelsen af bundfradraget fra 10.000 kr. til 20.000 kr., til skat-teministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke beregningsforudsætninger og dokumentation, som ligger tilgrund for ministerens antagelse om, at hævelsen af bundfradraget ved udlejningaf fritidsboliger fra 10.000 til 20.000 kr. fører til øget omsætning og stigendebeskæftigelse i lokalsamfundene langs de danske kyster, til skatteministeren, ogministerens svar herpåSpm. om, hvad begrundelsen er for, at ministeren ikke allerede i foråret 2010 -hvor Folketinget vedtog ministerens lovforslag om at hæve bundgrænsen forudlejning af sommerhuse fra 7.000 til 10.000 kr. - foreslog en forhøjelse af bund-fradraget til 20.000 kr., til skatteministeren, og ministerens svar herpå
2
3
4
5
6
7
8