Boligudvalget 2010-11 (1. samling)
L 61
Offentligt
928329_0001.png
928329_0002.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518E-mail [email protected]www.sm.dk
Dato: 6. december 2010J.nr. 2010-7278
Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 3. december 2010følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 14 adforslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v., lov om leje afalmene boliger og lov om leje (Styrket indsats i ghettoområder og anven-delse af den almene boligsektors midler) (L 61)
Spørgsmål nr. 14:DI Byggematerialer problematiserer i sit høringssvar brugen af Landsbyggefon-dens midler til boligsociale tiltag. Vil ministeren vurdere, hvorvidt boligsocialetiltag omfattes af Landsbyggefondens formål, som fremgår af vedtægternes § 2”Fondens formål er i henhold til lov om almene boliger samt støttede privateandelsboliger m.v. at fremme det almene byggeris selvfinansiering.”, og vil mi-nisteren tillige vurdere om det er landsbyggefondens opgave at sørge for detder i bemærkningerne kaldes ” beskæftigelses- og erhvervsfremmende tiltag”?
Svar:Indsatsen i de udsatte boligområder skal være helhedsorienteret og ikke alenevære fokuseret på den fysiske opgradering. En fremtidssikring af de udsattealmene boligområder omfatter også en indsats, der bidrager til, at områderne ertrygge og stimulerende for alle beboerne. På den baggrund kan Landsbygge-fondens midler også anvendes til en boligsocial indsats, der sammen med enrenoveringsindsats bidrager til at gøre områderne attraktive for en bred kreds afboligsøgende.
En boligsocial indsats i boligområder med en høj andel af beboere udenfor – oglangt fra – arbejdsmarkedet, må nødvendigvis også bidrage til at bringe dissebeboere tættere på beskæftigelse og selvforsørgelse. Det har både betydningfor de voksnes økonomiske situation og sociale integration og for deres børnslivsmuligheder. Bl.a. på den baggrund anvendes de boligsociale midler også tilbeskæftigelses- og erhvervsfremmende tiltag.
Benedikte Kiær
/MikaelLynnerup Kristensen
2