Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 48 Bilag 18
Offentligt
933016_0001.png
933016_0002.png

Ændringsforslag til L 48 med bemærkninger

ÆndringsforslagAftransportministeren,tiltrådt af:
Til § 1

20)

I § 1 indsættes som nyt stk. 2:”Stk. 2.De offentlige hensyn varetages af kommunalbestyrelsen, der er forvaltningsmyndighed(vejmyndighed) for private fællesveje og private fællesstier.”[Vejmyndighed]Til § 3

21)

Istk. 1udgår: ”og § 4, stk. 2”.[Konsekvens af ændringsforslag nr. 1]
Til § 8

22)

Istk. 2udgår: ”og 2”.[Konsekvens af ændringsforslag nr. 1]
Bemærkninger:Til nr. 20Lovforslagets § 1 indeholder i stk. 1 en bestemmelse, der beskriver lovens formål, og dermed hvilkeoffentlige hensyn, der skal tilgodeses ved loven.Det ønskes med det foreslåede nye stk. 2 præciseret, at det som efter den gældende lov erkommunalbestyrelserne, der som forvaltningsmyndigheder, varetager de nævnte hensyn, uansetændringen af brugen af begrebet ”vejmyndighed” til ”kommunalbestyrelse”.Begrebet ”vejmyndighed” bruges i et vist omfang fortsat i anden lovgivning omkommunalbestyrelsens rolle som forvaltningsmyndighed for private fællesveje m.v.
Til nr. 21-22I forbindelse med høringen af lovforslaget er Transportministeriet blevet opmærksom på, at den
foreslåede ændring, hvorefter sommerhusområder som udgangspunkt skal administreres efterbyreglerne, kan have uhensigtsmæssige konsekvenser for grundejerne i sommerhusområderne.Udgangspunktet er derfor ændret, således at sommerhusområder administreres efter landreglerne,men at kommunerne konkret kan beslutte, at byreglerne skal finde anvendelse.Ændringsforslag nr. 1 og 2 er konsekvenser af denne ændring.