L 210 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Skærpede udvisningsregler).

Af: Integrationsminister Søren Pind (V)
Udvalg: Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 30-05-2011
1. behandlet / henvist til udvalg 14-06-2011
Betænkning afgivet 17-06-2011
Betænkning afgivet 21-06-2011
2. behandlet/henvist til udvalg 21-06-2011
Tillægsbetænkning afgivet 21-06-2011
3. behandlet, vedtaget 24-06-2011
Ministerområde:
Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration
Resumé:
Ifølge loven skal udlændinge, der har begået kriminalitet og står til udvisning, kun have mulighed for at blive her i landet, hvis udvisning med sikkerhed vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Loven er dermed en skærpelse af den hidtidige ordning, hvorefter udvisning af kriminelle udlændinge kunne undlades, hvis udlændingens personlige forhold, herunder tilknytningen til Danmark, talte imod udvisning.
Domstolene skal i forbindelse med en dom for alle lovovertrædelser, hvor der idømmes frihedsstraf, og ikke som hidtil kun i forbindelse med de bestemte overtrædelser af straffeloven m.v. anvende den nye skærpede ordning for udvisning, medmindre dette med sikkerhed vil være i strid med Danmarks internationale forpligtelser.
Desuden skærpes ordningen med betinget udvisning, således at udlændinge, der ikke udvises som følge af Danmarks internationale forpligtelser, altid skal udvises betinget. Begår udlændingen ny kriminalitet i prøvetiden, skal der som udgangspunkt udvises.
Endelig skal det i forbindelse med domstolenes vurdering af, om der skal ske udvisning af en kriminel udlænding, indgå som en skærpende omstændighed, hvis gerningen er særligt planlagt eller led i organiseret kriminalitet, især banderelatet kriminalitet.
Loven gennemfører de ændringer af reglerne om udvisning, der følger af regeringens (Venstre og Det Konservative Folkeparti) aftale af 19. maj 2011 med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om skærpede udvisningsregler og kommunalt fokus på repatriering.
Afstemning:
Vedtaget 97 stemmer for forslaget (V, S, DF, SF, KF, LA, UFG) 7 stemmer imod forslaget (RV, EL, KD) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget