Skatteudvalget 2010-11 (1. samling), Skatteudvalget 2010-11 (1. samling), Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 195 Bilag 3, L 195 A Bilag 3, L 195 B Bilag 3
Offentligt
988075_0001.png
988075_0002.png
J.nr. 2011-231-0045Dato: 27. april 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
Til udvalgets orientering vedlægges høringsnotat samt demodtagne høringssvar vedrørende forslag til Lov om æn-dring af lov om afgift af elektricitet, lov om tobaksafgifter,lov om afgift af øl, vin og frugtvin m.m. og forskellige an-dre love (Ændring af afgift på erhvervenes energiforbrugm.v., forkortelse af kredittider for tobaksafgift og lempelseaf ølmoderationsordningen) (L 195) for så vidt angår dendel, der vedrører ændringen af øl- og vinafgiftsloven.
Peter Christensen/Susanne Reinholdt Andersen
Høringsskema indeholdende høringssvar og kommentarer hertil vedrørende udkast til forslag til lovom ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om tobaksafgifter, lov om afgift af øl, vin og frugtvinm.m. og forskellige andre love for så vidt angår den del, der vedrører ændringen af øl- og vinafgifts-loven.
OrganisationAdvokatrådet
BemærkningerUanset at den foreslåede re-gulering er til gunst forbryggerierne, hvilket gør til-bagevirkende kraft mindrebetænkelig, finder Advokat-rådet, at det nærmere børovervejes om der er fuldt til-strækkeligt grundlag for atfravige det almindelige ud-gangspunkt om ikrafttrædel-se efter stadfæstelse ogkundgørelse af loven.
KommentarSom Advokatrådet ogsåskriver, er den foreslåedelovændring til gunst forbryggerierne, og Skattemi-nisteriet vurderer derfor, atden tilbagevirkende kraftikke udgør et retssikker-hedsmæssigt problem. I detølmoderationen afhænger afdet foregående års produkti-on (fra 1. januar til 31. de-cember) synes det mest na-turligt, at lempelsen af øl-moderationsordningen ogsågælder fra 1. januar – 31.december, og derfor ikkeførst sættes i kraft midt iåret.
Bryggeriforeningen
Er positive overfor forslaget,fordi den nuværende for-skelsbehandling ophæves.Ser forslaget som et særde-les konstruktivt vækstinitia-tiv.Ingen bemærkninger.Er tilfredse med forslaget.
Danske AdvokaterDansk Industri
Erhvervs- og Selskabsstyrel- CKR vurderer ikke, at lov-sen (CKR)forslaget vil medføre væ-sentlige administrative om-kostninger for virksomhe-derne.Skattefaglig Forenings Skat-teudvalgIngen bemærkninger.
Side 2