Boligudvalget 2010-11 (1. samling)
L 186
Offentligt
996502_0001.png
996502_0002.png
Folketingets Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518E-mail [email protected]www.sm.dk
Dato: 13. maj 2011J.nr. 2010-306
Under henvisning til Folketingets Boligudvalgs brev af 6. maj 2011 følgerhermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 6 ad forslag tillov om ændring af lov om almene boliger m.v. (Salg af almene boliger,etablering af dagligvarebutikker i tilknytning til ældreboliger m.v.) (L 186)
Spørgsmål nr. 6Vil ministeren redegøre for regeringens definition af termen ’helhedsplan’?Herunder om termen ’helhedsplan’ er defineret i en lov og i så fald hvilken?Svar:Forudsætningen for at gennemføre en indsats i et udsat boligområde, herunderfor at opnå støtte fra Landsbyggefonden, er, at der udarbejdes en helhedsplanfor den pågældende afdeling eller område. Helhedsplanen udarbejdes af bolig-organisationen under iagttagelse af reglerne om beboerdemokrati og typiskmed inddragelse af kommunen og andre relevante aktører. Planen godkendesaf kommunalbestyrelsen og vedlægges ansøgning om støtte til Landsbygge-fonden.Helhedsplanen skal indeholde en beskrivelse af:Formålet med indsatsen, herunder de problemer indsatsen skal løse forboligområdet og dets beboere.Boligområdet og de målgrupper i området, som indsatsen skal skabeforandringer for.
Konkrete mål, succeskriterier samt milepæle for helhedsplanens ind-satser.Hvordan resultaternes nås, opdelt på sociale, økonomiske og fysiske til-tag.Et gennemarbejdet og detaljeret forslag til budget med en finansie-ringsplan.En beskrivelse af de organisatoriske rammer for helhedsplanens gen-nemførelse og evaluering.
Helhedsplanen er defineret i Landsbyggefondens regulativ om støtte fra Lands-byggefonden til opretning, udbedring, vedligeholdelse, forbedring, ombygning,sammenlægning af lejligheder og miljøforbedring i alment byggeri samt infra-strukturændringer i ghettoområder (renoveringsordningen) (§ 4) og i regulativom tilskud til boligsocial indsats i udsatte almene boligafdelinger (§ 6).
Benedikte Kiær/MikaelLynnerup Kristensen
2