Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 165 Bilag 8
Offentligt
983262_0001.png
983262_0002.png
983262_0003.png
983262_0004.png
Til lovforslag nr.L forslagsnummer
Folketinget -NaN (x. samling)
Betænkning afgivet af Miljø- og Planlægningsudvalget den < > april 2011
1. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af naturbeskyttelsesloven, lov om planlægning,vandløbsloven, miljømålsloven, lov om kemiske stoffer og produkter,miljøbeskyttelsesloven og vandforsyningsloven(»Grøn Vækst«)[af miljøministeren (Karen Ellemann)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 4. marts 2011 og var til 1.behandling den 22. marts 2011. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Miljø- og Planlægnings-udvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og miljøministeren sendte den 2. juli 2010dette udkast til udvalget, jf. folketingsåret 2009-10, MPUalm. del – bilag 658. Den 4. marts 2011 sendte miljøministe-ren de indkomne høringssvar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtaget5 skriftlige henvendelser fra:Karsten L. Willeberg-Nielsen, Glostrup,DANVA,Dansk Skovforening,KL ogLandbrug & Fødevarer.Miljøministeren har over for udvalget kommenteret deskriftlige henvendelser til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 14 spørgsmål til miljøministeren tilskriftlig besvarelse, som denne har besvaret.2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Siumut, Tjóðvel-di og Sambandsflokkurin var på tidspunktet for betænknin-gens afgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udval-get og havde dermed ikke adgang til at komme med indstil-linger eller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/min-dretal ved afstemning i Folketingssalen.
Peter Juel Jensen (V)nfmd.Eyvind Vesselbo (V) Erling Bonnesen (V) Birgitte Josefsen (V) Hans Christian Thoning (V)Jørn Dohrmann (DF) Liselott Blixt (DF) Carina Christensen (KF) Tage Leegaard (KF) Torben Hansen (S)
DocIDJournalnummer
2
Mette Gjerskov (S) Flemming Møller Mortensen (S) Trine Mach (SF) Steen Gade (SF)fmd.Johs. Poulsen (RV)Per Clausen (EL) Juliane Henningsen (IA)Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 165Bilagsnr.1234567TitelHøringssvar og høringsnotat, fra miljøministerenHenvendelse af 15/3-11 fra Dansk SkovforeningHenvendelse af 16/3-11 fra KLTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetHenvendelse af 31/3-11 fra Karsten L. Willeberg-Nielsen, Glo-strupHenvendelse af 1/4-11 fra Landbrug & FødevarerHenvendelse af 1/4-11 fra DANVAOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 165Spm.nr.123TitelSpm. om kommentar til henvendelsen af 15/3-11 fra Dansk Skov-forening, til miljøministeren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelsen af 16/3-11 fra KL, til mil-jøministeren, og ministerens svar herpåSpm. om begrundelse, og hvad høringsparter og Folketinget for-ventes at få ud af, at ministerens svar på mange forskellige rejsteproblemstillinger er, at lovforslaget er i overensstemmelse medaftalen om Grøn Vækst, til miljøministeren, og ministerens svarherpåSpm. om at kommentere indvendinger og uddybe de beregninger,der måtte ligge bag forklaringen om, at energiudbyttet vil opvejetabet af biodiversitet, til miljøministeren, og ministerens svar her-Spm. om at forklare præcist, hvilken forskelsbehandling der fore-slås mellem landbrugsjord og fondsejet jord, når det gælder af-snittet om fredningserstatning, til miljøministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om at redegøre for, at der lægges vægt på størrelse og ikkenaturpåvirkningen, der netop er det afgørende, til miljøministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om at uddybe betingelserne for henholdsvis gårdanlæg ogfællesanlæg for så vidt angår biogas, til miljøministeren, og mini-sterens svar herpåSpm. om at uddybe svaret til Helle Tegner Ankers høringssvarom, at retstilstanden vedrørende vandløb er uafklaret, til miljømi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan det kan være demokratisk, når klageadgangenreduceres i miljømålsloven, til miljøministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om, for så vidt angår miljøbeskyttelsesloven, at redegørefor, hvorfor privat anvendelse af gift ikke er omfattet af forslaget,til miljøministeren, og ministerens svar herpå
4
5
6
7
8
9
10
4
11
121314
Spm. om at uddybe, hvorfor arealerne skal være dyrkningsfrie istedet for blot sprøjtefrie, til miljøministeren, og ministerens svarherpåSpm. om kommentar til henvendelsen af 31/3-11 fra Karsten L.Willeberg-Nielsen, til miljøministeren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelse af 1/4-11 fra Landbrug &Fødevarer, til miljøministeren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentar til henvendelse af 1/4-11 fra DANVA, tilmiljøministeren, og ministerens svar herpå