Socialudvalget 2010-11 (1. samling)
L 125
Offentligt
959855_0001.png
959855_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 22. februar 2011
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
LSP/ J.nr. 2010-6946
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 10. februar(omtrykt 14. februar) 2011 følger hermed socialministerens endeligesvar på spørgsmål nr. 7 ad L 125.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anne Marie Geisler Andersen (RV)
Spørgsmål nr. 7:”Set i lyset af, at f.eks. BUPL påpeger, at de relevante efteruddannelsestil-bud i vid udstrækning allerede er til stede, men ikke benyttes i tilstrækkeligtomfang, fordi der ikke er nok personale til, at de ansatte kan forlade instituti-onen for at deltage i disse, hvordan vil ministeren da sikre, at de ansatte,som skal varetage sprogstimuleringen, får de rette kompetencer til at sikre,at denne får en høj kvalitet?”Svar:Jeg kan oplyse, at kravet om, at personalet skal have de nødvendige kvalifi-kationer til at varetage sprogstimuleringsopgaven er en videreførelse af gæl-dende regler på området. Det er således allerede i dag et krav, at personaletskal have kompetencerne til at kunne varetage sprogstimulering i dagtilbud-det.Derudover har regeringen med den såkaldte sprogpakke afsat 43 mio. kr. tilunderstøttelse af yderligere opkvalificering af det pædagogiske arbejde medsprogvurderinger og sprogstimulering. 34 mio. kr. går til efteruddannelse afdet pædagogiske personale, så personalet får den nyeste viden om, hvor-dan den pædagogiske indsats i forhold til sprogstimulering skal tilrettelæg-ges, så det pædagogiske personale kan blive endnu bedre til at hjælpe børnmed sproglige udfordringer i dagtilbuddene.8 mio. kr. er afsat til forskning i, hvilke pædagogiske indsatser der virker iforhold til at understøtte børns tidlige sprogudvikling og senere læsekompe-tencer. Det er vigtigt, at vi får endnu større viden om, hvilke indsatser der
2
virker. Endelig er der afholdt en sprogkonference,hvor bl.a. den nyeste videnom sprogarbejdet i forhold til børn i dagtilbud blev præsenteret.
Benedikte Kiær/Lars Møller Christiansen