Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 122 Bilag 5
Offentligt
951844_0001.png
951844_0002.png
951844_0003.png
Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. februar 2011
1. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om opsigelse afdobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrigog Spanien(Overgangsregler for danske tjenestemandspensionister m.fl.)[af skatteministeren (Troels Lund Poulsen)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 26. januar 2011 og var til 1.behandling den 1. februar 2011. Lovforslaget blev efter 1. be-handling henvist til behandling i Skatteudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringLovforslaget har ikke været sendt i høring.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra:Peter Brückner, Frankrig,DI ogKlaus Vilner, Frankrig.[Skatteministeren har over for udvalget kommenteret deskriftlige henvendelser til udvalget. ]SpørgsmålUdvalget har stillet 9 spørgsmål til skatteministeren tilskriftlig besvarelse, [som denne har besvaret. ]2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldiog Sambandsflokkurin var på tidspunktet for betænkningensafgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillinger ellerpolitiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt ibetænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal eller etmindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretalved afstemning i Folketingssalen.
Torsten Schack Pedersen (V) Karsten Lauritzen (V) Mads Rørvig (V) Jacob Jensen (V) Mikkel Dencker (DF) Pia Adelsteen (DF)Mike Legarth (KF) Charlotte Dyremose (KF) Anders Samuelsen (LA)nfmd.Nick Hækkerup (S) John Dyrby Paulsen (S) KlausHækkerup (S) René Skau Björnsson (S) Thomas Jensen (S) Jesper Petersen (SF) Niels Helveg Petersen (RV)fmd.Frank Aaen(EL)
DocIDJournalnummer
2
Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 122Bilagsnr.1234TitelHenvendelse af 30/1-11 fra Klaus Vilner, FrankrigHenvendelse af 31/1-11 fra DIHenvendelse af 31/1-11 fra Peter BrücknerFastsat tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 122Spm.nr.1TitelSpm. om at oplyse, om der har været kontakt med de spanske og franske myn-digheder omkring en ny overenskomst efter den 30. oktober 2009, til skattemi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm. om at oplyse udsigterne til, at der etableres en ny dobbeltbeskatningsaftalemed Frankrig henholdsvis Spanien, til skatteministeren, og ministerens svar her-Spm. om at oplyse, hvor mange personer, der skønnes omfattet af lovforslagetsto nye bestemmelser (§ 7 og § 7A), til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for grundlaget i lovforslagets bemærkningers afsnit 6,hvorefter systemtilpasninger hos SKAT vil koste 1,5 mio. kr., til skatteministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om at beskrive, hvordan de af den foreslåede § 7 omfattede personer aktueltuden lovforslaget beskattes i Frankrig og Danmark, og hvorledes de vil blivebeskattet efter gennemførelse af lovforslaget, til skatteministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om at beskrive, hvordan flyvende personel hos SAS, hvor der flyves medudgangspunkt i København, og med henholdsvis dansk og svensk registreret fly,beskattes af deres løn fra SAS i Danmark, til skatteministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om at beskrive, hvordan de af den foreslåede § 7A omfattede personeraktuelt uden lovforslaget beskattes i Frankrig og Danmark, og hvorledes de vilblive beskattet efter gennemførelse af lovforslaget, til skatteministeren, og mi-nisterens svar herpåSpm. om oversigt over, i hvilke tilfælde Danmark nu giver lempelse efter reglernei ligningslovens § 33 for betalt skat til Spanien og Frankrig til personer og sel-skaber, der er hjemmehørende i Danmark, for indkomster med kilde i Spanienog Frankrig, hvor der efter den opsagte DBO ikke ville være kildebeskatning, tilskatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om en oversigt over, i hvilke tilfælde Danmark nu giver lempelse efterreglerne i ligningslovens § 33 for betalt skat til Spanien og Frankrig til personerog selskaber, der er hjemmehørende i Danmark, for indkomster med kilde i Spa-nien og Frankrig, hvor der efter en DBO, der fulgte OECDs modeloverenskomst,ikke ville være kildebeskatning, til skatteministeren, og ministerens svar herpå
2
34
5
6
7
8
9