Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 122 Bilag 14
Offentligt
956957_0001.png
956957_0002.png
Fra:Knud Jørgen Larsen [mailto:[email protected]]Sendt:13. februar 2011 15:00Til:Folketingets OplysningEmne:L 122 Forslag til lov om ændring af lov om opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellemDanmark og henholdsvis Frankrig og Spanien.
Ændringsforslag til retfærdiggørelse af mange tidligere fejl og mangler.Citat
Lovforslaget udvider den gældende overgangsregel for de pensionister, som varhjemmehørende i Frankrig den 28. november 2007 og som senest den 31. december2008 var begyndt at modtage dansk pension, så de pågældende kan få den danske skataf deres danske tjenestemandspension nedsat med den franske skat af denne pension.Desuden indfører man en ny overgangsregel for personer, som var hjemmehørende iFrankrig eller Spanien den 28. november 2007 og ansat med base i København af SASog tilsvarende andre internationale luftfarts- eller skibsfartskonsortier til arbejdeombord på fly eller skibe i internationale trafik. Disse personer skal ikke betale danskskat af deres løn for dette arbejde. Det er en betingelse, at de pågældende varhjemmehørende i Frankrig eller Spanien ved fremsættelsen af lovforslaget omopsigelse af overenskomsterne med de to lande. Inden opsigelsen afdobbeltbeskatningsoverenskomsterne betalte disse personer ikke dansk skat af deresløn fra SAS. De betalte derimod skat til Frankrig, henholdsvis Spanien. Opsigelsenhar medført, at de pågældende personer skal betale dansk skat af lønnen.Efter ophold i lande uden for Danmark oplever jeg at f.eks. Norge ikke betaler pension forholdsvisfor den betalte skat i den relevante periode.Jeg har ligeledes oplevet at danskere, der har været under uddannelse i ungdommen og danskeskatteydere, trods dette er dømt ude og har msitet den forholdsvise andel af den social pension fraDanmark. Alt dette til tods for at personnummer ikke var oprettet, og vi var som borgere slet ikkeklar sådanne konsekvenser.I en række sager kan jeg nu påvise, at da Folkeregisteret der jo styres af Skatteadministrationen, atSkat altid vælger den metode, der giver mest skat, og altså ikke tager hensyn til faktiske boforhold,studier etc.Ændring fremhævelse. Til ovennævnte LovforslagPå den baggrund bedes Ministeriet, der står bag denne lovændring bekræfter og indføjer, at betalingaf dansk skat også medfører forholdsvis andel af den sociale alders pension.
PS anskuelsen bedes anturligvis overføres generelt til samtlige aftaler med andre lande
Med venlig hilsenKnud Jørgen LarsenCl. Sierra de Cazorla 16 1 2ES-29620 Torremolinos de MalagaEspagneTelephone: ES: 0034 952 372 692 or DK: 0045 20943943www.optimal.dk