Trafikudvalget 2010-11 (1. samling)
L 120
Offentligt
963614_0001.png
963614_0002.png
MINISTEREN
TrafikudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
1. marts 20112011-658
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon33 92 33 55
Trafikudvalget har i brev af 14. februar 2011 stillet mig følgende spørgsmål 4(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Kim Christiansen (DF).

Spørgsmål nr. 4 :

Vil ministeren genoverveje bestemmelsen om, at valgplakater skal være udsty-ret med navn og kontaktoplysninger på den, der er ansvarlig for opsætning afplakaterne?

Svar:

Det fremgår af den foreslåede bestemmelse i § 103 b, stk. 1, i lov om offentligeveje, og § 50 b, stk. 1 og § 66 b, stk. 1, i lov om private fællesveje, at en ophængtvalgplakat skal være forsynet med navn, adresse og telefonnummer på den fysi-ske eller juridiske person, der har iværksat valgplakatophængningen.Oplysningerne har til formål at sikre, at vejbestyrelser har mulighed for atkomme i kontakt med dem, som har iværksat ophængningen, og dermed gøredem opmærksom på når valgplakater er ophængt i strid med bestemmelserne.Dermed får partier og kandidater selv mulighed for at nedtage valgplakater,som er ophængt i strid med bestemmelserne. Det synes jeg er vigtigt, da det gi-ver partier og kandidater mulighed for hurtigt at få deres valgplakater hængt opigen i overensstemmelse med bestemmelserne.Det bemærkes, at oplysninger om navn, adresse og telefonnummer ikke nød-vendigvis skal fremgå af valgplakatens forside. Oplysningerne kan såledesfremgå på en mærkat, som fæstnes på bagsiden af valgplakaten.Der er endvidere ingen straf ved overtrædelse af bestemmelsen. Hvis en plakatikke er forsynet med navn, har det alene den konsekvens, at vejbestyrelsen månedtage plakaten, hvis den hænger ulovligt, uden først at give 24 timers varsel,og at vejbestyrelsen efter nedtagningen ikke har pligt til at rette henvendelse tilophængeren.
Med venlig hilsen
Side 2/2
Hans Chr. Schmidt