Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 118 Bilag 7
Offentligt
982952_0001.png
982952_0002.png
982952_0003.png
Til lovforslag nr.L forslagsnummer
Folketinget -NaN (x. samling)
Betænkning afgivet af Sundhedsudvalget den 00. april 2011
2. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om lægemidler og lov om medicinsk udstyr(Styrkelse af kontrolindsatsen i forhold til ulovlige lægemidler m.v.)[af indenrigs- og sundhedsministeren (Bertel Haarder)]1. ÆndringsforslagEnhedslistens medlem af udvalget har stillet 1 ændrings-forslag til lovforslaget.2. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 27. januar 2011 og var til1. behandling den 3. februar 2011. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Sundhedsudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i 4 møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og indenrigs- og sundhedsministeren sendteden 9. november 2010 dette udkast til udvalget, jf. SUUalm. del – bilag 47. Den 27. januar 2011 sendte indenrigs-og sundhedsministeren de indkomne høringssvar og et notatherom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtaget1 skriftlig henvendelse fra Sundby Netværkets tobaksgrup-pe.Indenrigs- og sundhedsministeren har over for udvalgetkommenteret den skriftlige henvendelse til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 11 spørgsmål til indenrigs- og sund-hedsministeren til skriftlig besvarelse, som denne har besva-ret.3. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit,Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin var på tidspunktetfor betænkningens afgivelse ikke repræsenteret med med-lemmer i udvalget og havde dermed ikke adgang til at kom-me med indstillinger eller politiske udtalelser i betænknin-gen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/min-dretal ved afstemning i Folketingssalen.4. Ændringsforslag med bemærkningerAf etmindretal(EL), tiltrådt af <>:Til § 11)Det undernr. 1foreslåede§ 39 budgår.[Blokering af internetdomæner udgår]BemærkningerTil nr. 1Det foreslås, at det foreslåede § 39 b udgår, således at derikke indføres noget forbud mod at formidle internetadgangtil en hjemmeside, hvorfra der sker salg af ulovlige læge-midler.
DocIDJournalnummer
2
Louise Schack Elholm (V) Preben Rudiengaard (V)fmd.Birgitte Josefsen (V) Sophie Løhde (V) Flemming Møller (V)Liselott Blixt (DF) Karin Nødgaard (DF) Vivi Kier (KF) Pia Christmas-Møller (UFG)nfmd.Sophie Hæstorp Andersen (S)Flemming Møller Mortensen (S) Karen J. Klint (S) Julie Skovsby (S) Karl H. Bornhøft (SF) Jonas Dahl (SF)Manu Sareen (RV) Per Clausen (EL)Liberal Alliance, Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer iudvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 118Bilagsnr. Titel1Høringssvar og høringsnotat, fra indenrigs- og sundhedsministe-ren2Udkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget3Tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget41. udkast til betænkning5Henvendelse af 31/3-11 fra Sundby Netværkets tobaksgruppeOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 118Spm.nr.1TitelSpm. om, hvorfor man ikke i lovforslaget har gjort beslutningenom lukning af adgangen til en hjemmeside afhængig af en dom-stolsafgørelse, til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministe-rens svar herpåSpm. om forbud mod at formidle adgang til hjemmesider (inter-netdomæner), hvorfra der sker ulovlig forhandling af lægemidler,til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om krav stillet til virksomheder, der ønsker at forhandle læ-gemidler på internettet, til indenrigs- og sundhedsministeren, ogministerens svar herpåSpm. om godkendte on-line forhandlere af lægemidler kan for-handle lægemidler med tilskud, til indenrigs- og sundhedsmini-steren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor stor en andel af hjemmesider, der forhandler læge-midler, dækker Nets som betalingsformidler, til indenrigs- ogsundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om regler ved at indføre lægemidler ulovligt, til indenrigs-og sundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at indføre lægemidler ulovligt giver bøde, til indenrigs-og sundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om indførelse af bøder ved ulovligt indførte lægemidler, tilindenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om klar sanktion i forbindelse med overtrædelser af lovgiv-ningen om ulovlige lægemidler, til indenrigs- og sundhedsmini-steren, og ministerens svar herpåSpm. om kommentarer til 4 specifikke udsagn vedrørende lovfor-slaget, til indenrigs- og sundhedsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om kommentar til henvendelsen af 31/3-11 fra Sundby Net-værkets tobaksgruppe, til indenrigs- og sundhedsministeren, ogministerens svar herpå
2
3
4
5
6789
10
11