Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 108 Bilag 12
Offentligt
982425_0001.png
982425_0002.png
982425_0003.png
Til lovforslag nr.L 108
Folketinget 2010-11
Tillægsbetænkning afgivet af Arbejdsmarkedsudvalget den 30. marts 2011
Tillægsbetænkningover
Forslag til lov om ændring af ferieloven, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område(Kontrol af arbejdsgiverens indbetaling af uhævede feriepenge, videregivelse af oplysninger fra Feriekonto, afholdelse af ferie ien fritstillingsperiode, forældelsesregler m.v.)[af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 12. januar 2011 og var til 1.behandling den 20. januar 2011. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Arbejdsmarkedsudvalget.Udvalget afgav betænkning den 2. marts 2011. Lovforslagetvar til 2. behandling den 17. marts 2011, hvorefter det blevhenvist til fornyet behandling i Arbejdsmarkedsudvalget.MøderUdvalget har, efter lovforslaget blev henvist til fornyet ud-valgsbehandling, behandlet lovforslaget i 2 møder.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtageten skriftlig henvendelse fra Multidata A/S.Beskæftigelsesministeren har over for udvalget kommen-teret den skriftlige henvendelse til udvalget.SpørgsmålUdvalget har under den fornyede behandling af lovforsla-get stillet 3 spørgsmål til beskæftigelsesministeren til skriftligbesvarelse, som denne har besvaret.2. Indstillinger og politiske bemærkningerEtflertali udvalget (udvalget med undtagelse af EL) ind-stiller lovforslaget tilvedtagelse,som det foreligger efter 2.behandling.Dansk Folkepartis og Radikale Venstres medlemmer afudvalget konstaterer med forundring, at det er regeringensopfattelse, at en bagatelgrænse for automatisk udbetaling afferiepenge på 3.000 kr. vil være imod EU’s arbejdstidsdirektiv(jf. svar på spørgsmål nr. 27). For det første står denne opfat-telse efter Dansk Folkepartis og Radikale Venstres opfattelsei kontrast til den ofte gentagne hensigtserklæring om at ned-bringe omfanget af ikkeudbetalte feriepenge. For det andetfinder Dansk Folkeparti og Radikale Venstre det tvivlsomt, atdirektivet skulle forhindre tiltag, der sikrer, at feriepengenerent faktisk udbetales, frem for at de havner i fondene somikkeudbetalte feriepenge. Dansk Folkeparti og Radikale Ven-stre finder fortsat en forhøjelse til 3.000 kr. rimelig, men daregeringen ikke finder dette muligt, opfordrer Dansk Folke-parti og Radikale Venstre regeringen til at rejse spørgsmåletover for Kommissionen, således at det på sigt bliver muligt atsikre, at lønmodtagernes opsparede feriepenge rent faktiskudbetales i videst muligt omfang og med størst mulig auto-matik.Etmindretali udvalget (EL) indstiller lovforslaget tilfor-kastelse.Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldiog Sambandsflokkurin var på tidspunktet for tillægsbetænk-ningens afgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i ud-valget og havde dermed ikke adgang til at komme medindstillinger eller politiske udtalelser i tillægsbetænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt itillægsbetænkningen.
Jens Vibjerg (V) Peter Juel Jensen (V) Louise Schack Elholm (V) Ulla Tørnæs (V) Bent Bøgsted (DF) Colette L. Brix (DF)Helle Sjelle (KF)fmd.Charlotte Dyremose (KF) Anders Samuelsen (LA) Torben Hansen (S) Anne-Marie Meldgaard (S)
AX013132
2
Lone Møller (S) Leif Lahn Jensen (S)nfmd.Eigil Andersen (SF) Karsten Hønge (SF) Morten Østergaard (RV)Line Barfod (EL)Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 108 efter afgivelse af betænkningBilagsnr.67891011TitelHenvendelse af 2/3-11 fra Multidata A/SBetænkning afgivet den 2. marts 2011Ændringsforslag fra beskæftigelsesministerenÆndringsforslag til 2. behandling1. udkast til tillægsbetænkning2. udkast til tillægsbetænkningOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 108 efter afgivelse af betænkningTitelSpm. om kommentar til henvendelse af 2/3-11 fra Multidata A/S,til beskæftigelsesministeren, og ministerens svar herpåSpm. om i forlængelse af svaret på spørgsmål 23 at oplyse, om enhævelse af beløbsgrænsen til f.eks. 3.000, 4.000 eller 5.000 kr. vilvære i strid med reglerne i EU’s arbejdstidsdirektiv og konkret re-degøre for, hvori en evt. strid består, til beskæftigelsesministeren,og ministerens svar herpåSpm., om fastsættelsen af beløbsgrænsen på 3.000 kr. er i strid medEUs arbejdstidsdirektiv, til beskæftigelsesministeren, og ministe-rens svar herpå
Spm.nr.2526
27