B 114 Forslag til folketingsbeslutning om forrentning af lejers indbetalinger til depositum, forudbetalt leje og udvendig og indvendig vedligeholdelse.

Udvalg: Boligudvalget
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Beretning afgivet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 01-04-2011
1. behandlet/henvist til udvalg 26-04-2011
Beretning afgivet 27-05-2011
Ministerområde:
Socialministeriet
Resumé:
Beslutningsforslaget gik ud på, at lejerens depositum og forudbetalt leje skulle forrentes svarende til diskontoen og tilfalde lejeren. Desuden skulle lejerens indbetalinger til indvendig vedligeholdelse og lejers betaling til vedligeholdelse efter boligreguleringslovens § 18 forrentes svarende til diskontoen og tilfalde disse konti.

Som afslutning på udvalgets behandling af beslutningsforslaget, der alene sigtede på forrentning i den private udlejningssektor, har udvalget afgivet en beretning over beslutningsforslaget, hvori udvalget er nået til enighed om, at der ved det nye folketingsårs begyndelse skal afholdes en høring vedrørende forrentning af lejernes depositum m.v. i forbindelse med privat udlejning og om forrentning af lejernes beboerindskud m.v. i den almene boligsektor. Det er i forbindelse med høringen væsentligt dels at få belyst fordele og ulemper ved beslutningsforslagets elementer, dels at få belyst forudsætningerne for en ensartet behandling af lejerne i den almene boligsektor og i private lejemål.