Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
933742_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 11. november 2010 stillet mig følgende spørgsmål25 alm. del, efter ønske fra Anne Grete Holmsgaard (SF), som jeg hermed skal be-svare.

Spørgsmål 25:

"Vil ministeren være åben over for en begrænset koncessionsforlængelse, indtildet europæiske behov for lagerkapacitet og placeringen heraf er fuldt belyst, hvisdet ikke lykkedes at tilvejebringe en behovsanalyse inden 2012?”
13. december 2010J.nr. 2010-1409

Svar:

Som det fremgår af min besvarelse af EPU spørgsmål 21 alm. del, så vil der på trodsaf forventningerne om et faldende naturgasforbrug i årene fremover, fortsat være etbehov for gaslagerkapacitet i Danmark af hensyn til balancering af systemet og op-retholdelse af forsyningssikkerheden og udnyttelse af olie- og gasforekomsterne iNordsøen.Det er i dag ikke muligt at fastsætte et tidspunkt for, hvornår der eventuelt ikke læn-gere er behov for gaslagerkapacitet i Danmark i forbindelse med gennemførelse afregeringens mål om, at Danmark skal være uafhængig af fossile brændsler i 2050,eller om rørledninger og gaslagerkapacitet kan udnyttes til biogas eller anden vedva-rende energi.Længden på koncessionerne er fastsat under hensyn til den forventede levetid af an-læggene og den mulige produktion fra Nordsøen. Jeg finder derfor ingen grund til atbegrænse koncessionslængden.
Med venlig hilsen
Lykke Friis