Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
933730_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 11. november 2010 stillet mig følgende spørgsmål24 alm. del, efter ønske fra Anne Grete Holmsgaard (SF), som jeg hermed skal be-svare.

Spørgsmål 24:

"Vil ministeren bede Energinet.dk om at få ansøgningen om genudskylning afnaturgaslageret ved Lille Torup og udkastet til miljøgodkendelse forhåndsvurdereti Europa-Kommissionen og dermed sikre en juridisk vurdering af godkendelsensoverensstemmelse med EU-lovgivningen, særlig habitatdirektivet, som grundlæg-gende forudsætning for at forlænge koncessionen, i fald Energinet.dk fastholder øn-sket om at udskylle de eksisterende kaverner? Der henvises til, at ministeren ikkebesvarer spørgsmålet (EPU alm. del - svar på spm.15), men alene henviser til en ud-talelse fra miljøministeren om status for den nuværende godkendelsesproces og reg-lerne herfor?”
13. december 2010J.nr. 2010-1409

Svar:

Jeg skal henhold mig til besvarelsen af EPU spørgsmål 15 alm. del, hvor miljømyn-dighederne vurderer, at der ingen grund er til at henvende sig til EU om udledningen iLovns bredning. Jeg ser derfor ikke noget behov for at henvende mig til Energinet.dk.
Med venlig hilsen
Lykke Friis