Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 (1. samling)
EPU Alm.del
Offentligt
1026491_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 26. juli 2011 stillet mig følgende spørgsmål 162alm. del, stillet efter ønske fra spørger Per Clausen (EL), som jeg hermed skal besva-re.25. august 2011

Spørgsmål 162:

"I Energistyrelsens notat af 29. juni 2011 ”Kommentar til 92-gruppens svar på Energi-styrelsens kritik” tilbageviser Energistyrelsen 92-gruppens svar på Energistyrelsenskritik af gruppens rapport om de danske CDM-projekter. Det fremgår heraf, at styrel-sen fastholder, at der er gennemført to uvildige undersøgelser af den danske CDM-portefølje. Ministeren anmodes om at bekræfte, at de pågældende undersøgelser harhaft til opgave kritisk at vurdere, om de danske CDM-projekter reelt er additionelle(altså ikke blot om de kan godkendes af FN), og om projekterne har haft uheldige mil-jømæssige eller sociale bivirkninger."

Svar:

De to eksterne evalueringer blev gennemført af Deloitte og Point Carbon. Deloittehavde til opgave at vurdere programmet ud fra organisering, efficiens og styring. Po-int Carbon havde til opgave at gennemføre en vurdering af det eksisterende programmed 61 projekter på tidspunktet for evalueringens start, en vurdering af Energistyrel-sens projektpipeline og en vurdering af det sekundære kreditmarked.Det skal understreges, at det er godkendelsesprocessen i FN-systemet, der sikrer, atprojekterne reelt er additionelle.Energistyrelsen har i øvrigt svaret på 92-gruppens kritik i to offentliggjorte notater.
J nr. 2011-3752
Med venlig hilsen
Lykke Friis