Uddannelsesudvalget 2010-11 (1. samling)
UDU Alm.del Bilag 278
Offentligt
996637_0001.png
996637_0002.png
Til undervisningsministeren
15-4-2011
Vi er et Netværk for studerende med dysleksi, som er tilknyttet Rådgivnings- og Støttecenteret, der hørerunder Århus Universitet. Vi tillader os hermed at kontakte dig, fordi vi har læst følgende:
”Konkurrenceudsættelse af Instruktion og StudiestøttetimerKontoret for Specialpædagogisk Støtte ved Uddannelsesstyrelsen, Afdelingen for Uddannelsesstøtteudbyder primo 2011 en rammeaftale om levering af Instruktion i hjælpemidler og Studiestøttetimer tilstuderende med læse-/skrivevanskeligheder på videregående uddannelser. Det forventes, at der vil værekontraktopstart i sommeren 2011” (http://www.udst.dk/udst/ d. 10/4 2011).
Dette bekymrer os, da vi er urolige for at kvaliteten af vores støttetimer vil blive forringet. Derfor foreslår viet møde for at få en forsikring om hvordan kvalitetssikringen af støttetimerne skal foregå. Vi finderfølgende krav rimelige og vi er villige til at diskutere disse ved mødet, så vi kan forklare vores bevæggrundefor kvalitetskrav.
Vores kvalitetskrav om støttetimerne er:StudierelevantUddannede ”lektiologer” på mindst kandidatniveau, der har forskningstilknytning (kvalitetssikring) og enforskningsinformeret viden om dysleksi og dyslektikeres behov.Min 20 timers støtte pr. semesterYderligere mulighed for faglige relevante støttetimer
Andre kvalitetskrav:Undervisning i it-startpakken 3 timers undervisning + 2 timers opfølgende undervisning ca. ½ år senereAt tosprogede dyslektikere har mulighed for en engelsk/dansktalende lektiologAt der er rådgivere tilknyttet, som har viden om følgevirkningerne ved dysleksi (f.eks. depression, stress o.lign.)At ”lektiologerne” er organisatorisk indlejret i uddannelsesinstitutionen og dermed tæt knyttet til lokaltstudiemiljø og studieansvarlige instanser, herunder at lektiologerne skal være villige til at informere deenkelte fags lærere og studievejledere om, hvad det vil sige at have dysleksi
At lektiologerne vil samarbejde med de studerendes og dyslektikernes foreningerVi ser frem til at høre fra dig snarest muligt, så vi kan aftale tidspunkt for et møde omhandlende voreskvalitetskrav.
På vegne af
Netværket for studerende med dysleksi