Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
REU Alm.del Bilag 462
Offentligt
998525_0001.png
998525_0002.png

Arbejdsmarkedsudvalget

Til:

Dato:

Justitsministeren18. maj 2011
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 187

Forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik, lov omarbejdsløshedsforsikring m.v., integrationsloven og forskellige andre love.(Skærpet kontrol med udbetaling af offentligeforsørgelsesydelser, sanktioner for uberettiget modtagelse af ydelser underophold i udlandet m.v.).Af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg).

Spørgsmål 51

Ministeren bedes redegøre helt konkret for, hvilken rolle politiet i KastrupLufthavn har spillet i de kontrolaktioner Pensionsstyrelsen ogbeskæftigelsesministeren personligt har udført for at tjekke om ankomnepassagerer fra bestemte fly uretmæssigt havde modtaget sociale ydelser, mensde var bortrejst. Det ønskes herunder præcist oplyst, hvad betjentene harforetaget sig, og hvad beskæftigelsesministeren og medarbejderne fraPensionsstyrelsen har foretaget sig i forbindelse med kontrolaktionerne,herunder hvem har talt med borgerne, hvem har taget kopi af borgernes pas osv.

Spørgsmål 52

Ministeren bedes redegøre for, hvilken lovhjemmel politet har haft til at foretagekontrolaktioner overfor tilfældigt udvalgte borgere, der ankommer til KastrupLufthavn, med henblik på at tjekke om de kan mistænkes for socialt bedrageri.Der bedes i den forbindelse redegjort for, hvorvidt det falder ind under politietsopgave som ordensmagt, at hjælpe en anden myndighed med at gennemføre enkontrolaktion, som myndigheden ikke selv har lovhjemmel til at foretage (det erdet lovforslaget L 187 skal give), eller om politiet som efterforskningsmyndighedhar hjemmel til at kontrollere tilfældigt udvalgte borgere, således som man harfået hjemmel til at gøre med visitationszonerne, hvor man dog kun måundersøge for våben.
1/2

Spørgsmål 53

Ministeren bedes redegøre for, om politiet generelt har en hjemmel, og ibekræftende fald hvor, til at tage kopi af borgernes pas og udlevere denne kopi tilandre myndigheder, såfremt der ikke er tale om en politisag.
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Line Barfod (EL).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected] og til [email protected].
På udvalgets vegne
Helle Sjelleformand.
1/2