Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
MPU Alm.del Bilag 39
Offentligt
900323_0001.png
900323_0002.png
900323_0003.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 11. oktober 2010Sagsnr.: 7214Dok.nr.: 144921
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 23. september2010 stillet følgende spørgsmål nr. 561 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 561:

”Vil ministeren i forlængelse af besvarelse af FLF alm. del – samrådsspørgsmål CK-CNden 22. september 2010 om fiskeri i det lukkede område i Kattegat oplyse, hvor mangefiskere, der fisker selektivt?”

Svar:

Vi har ikke opgørelser over, hvor mange fiskere, der fisker selektivt. Det er dog voresvurdering, at det er et meget begrænset antal.Der er følgende muligheder for at fiske selektivt i de lukkede områder i Kattegat (Derhenvises til vedhæftet kort over områderne):1.Sæsonlukning:I område 1 vil fiskeriet blive lukket i tre måneder itorskens gydeperiode. Det vil i perioden være muligt at anvende se-lektive redskaber i Kattegat, der reducerer fangsterne af torsk til etminimum. Kun rekreativt fiskeri, der ikke er målrettet torsk, vil væretilladt.2.Lukket område:I område 2 (den nordlige del af det område, der eridentificeret som torskens væsentligste gydeområde), vil alle formerfor fiskeri, med undtagelse af hummertejner, være forbudt i perioden1. januar til 31. marts. Den øvrige del af året vil det være muligt atanvende selektive redskaber, der reducerer fangsterne af torsk til etminimum, lige som rekreativt fiskeri, der ikke er målrettet torsk, vilvære tilladt.
3.Permanent lukket område:I område 3 (den sydlige del af det område,der er identificeret som torskens væsentligste gydeområde), vil alleformer for fiskeri være forbudt året rundt.De selektive redskaber, som Danmark har godkendt til anvendelse til trawlfiskeri i delukkede områder uden for det permanent lukkede område er:Den svenske rist,Et trawlredskab monteret med SELTRA fangstpose med sorteringsvindue medmaskestørrelse på mindst 300 mm ogEn topløs trawl monteret med SELTRA fangstpose med sorteringsvindue medmaskestørrelse på mindst 175 mm
Henrik Høegh
/ Birgitte Riber Rasmussen
2

Område 1:

Sæsonmæssigtforbud mod erhvervsmæssigt og rekreativt fiskeri. I den del af området, der erbeliggende i Kattegat, gælder forbuddet i perioden fra den 1. januar til den 31. marts, og i den del af området, der erbeliggende i Øresund, gælder forbuddet i perioden fra den 1. februar til den 31. marts. Undtagelse for visse redskabs-typer.

Område 2:

Forbud mod enhver form for erhvervsmæssigt og rekreativt fiskeri i perioden fra den 1. januar tilden 31. december. Undtagelse for visse redskabstyper.

Område 3:

Permanent lukket område med forbud mod enhver form for erhvervsmæssigt og rekreativt fiske-ri i perioden fra den 1. januar til den 31. december. Der gælder ingen undtagelser fra forbuddet.
3