L 45 Forslag til lov om ændring af lov om vandforsyning m.v., lov om miljøbeskyttelse, lov om naturbeskyttelse og lov om vandløb.

(Hjemmel til at fastsætte regler om drift af vandforsyningsanlæg og om sagsbehandling af bestemte typer af sager samt forlængelse af visse vandindvindingstilladelser og -rettigheder).

Af: Miljøminister Troels Lund Poulsen (V)
Udvalg: Miljø- og Planlægningsudvalget
Samling: 2009-10
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 22-10-2009
1. behandlet / henvist til udvalg 12-11-2009
Betænkning afgivet 02-12-2009
2. behandlet/direkte til 3. behandling 10-12-2009
3. behandlet, vedtaget 15-12-2009
Ministerområde:
Miljøministeriet
Resumé:
Loven består af tre elementer: En bemyndigelse til miljøministeren til at indføre ledelsessystemer på landets vandforsyninger, en forlængelse af en række vandindvindingsrettigheder og tilladelser samt forenkling af sagsbehandlingen af ferskvandsdambrugssager.
Formålet med bemyndigelsen er at sikre hjemmel til at indføre kvalitets- og sikkerhedssystemer i form af ledelsessystemer på vandforsyninger for at kunne reducere forekomsten og længden af mikrobiologiske forureninger.
Ved at forlænge vandindvindingsrettigheder og -tilladelser til senest 1 år efter vedtagelsen af de kommunale handleplaner efter miljømålsloven opnås en bedre sammenhæng mellem de mål og initiativer, der følger af vandplanerne og den fremtidige udnyttelse af grundvandsressourcerne.
Endelig indføres en bemyndigelse til at forenkle og effektivisere sagsbehandlingen af ferskvandsdambrugssager i kommunerne.
Loven trådte i kraft den 1. januar 2010.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 103 stemmer.