L 40 Forslag til lov om ændring af lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for landbrugsvarer m.v. og lov om fiskeri og fiskeopdræt (fiskeriloven).

(Bemyndigelse til indførelse af frivillige ordninger, ændret overførsel af pesticidafgiftsprovenu fra Skatteministeriet til Fødevareministeriet som følge af aftalen om Grøn Vækst m.v.).

Af: Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V)
Udvalg: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Samling: 2009-10
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 08-10-2009
1. behandlet / henvist til udvalg 29-10-2009
Betænkning afgivet 09-12-2009
2. behandlet/direkte til 3. behandling 15-12-2009
3. behandlet, vedtaget 17-12-2009
Ministerområde:
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Resumé:
Loven indeholder til ændringer på baggrund af den seneste gennemgang af EU's landbrugspolitik (sundhedstjekket). Herudover er loven et led i den samlede lovgivningsmæssige gennemførelse af aftalen om Grøn Vækst mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Dansk Folkeparti. Loven indebærer en ændring af lov om administration af Det Europæiske Fællesskabs forordninger om markedsordninger for landbrugsvarer m.v., således at ministeren bemyndiges til at gennemføre frivillige EU-ordninger, som kan indebære national medfinansiering. Loven indeholder derudover ændring af reglerne om overførsel af pesticidafgiftsprovenuet. Endelig ajourføres reglerne om indstillingsberettigede producent- og brancheorganisationer sammen med reglerne for fondenes administration.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget med 55 stemmer (V, DF, KF og LA); 46 (S og SF, RV og EL) stemte hverken for eller imod.