Skatteudvalget 2009-10
L 112
Offentligt
827751_0001.png
827751_0002.png
J.nr. 2010-511-0046Dato: 15. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 112 - Forslag til Lov om ændring af kursgevinstloven og forskellige an-dre love (Harmonisering af beskatning af fordringer i danske kroner ogfremmed valuta og nedsættelse af beskatningen af kapitalindkomst m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 25 af 9. april 2010. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Jesper Petersen (SF).
Troels Lund Poulsen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 25:

Kan ministeren bekræfte, at med lovforslaget, hvor tab på obligationer bliver skattemæssigtfradragsberettigede, kan der opstå store negative virkninger på obligationsmarkedet vedfaldende obligationskurser, idet personer i en sådan situation vil realisere deres tab for at fådet skattemæssige fradrag?

Svar:

Realisationsbeskatning af gevinster og tab kan i en situation med faldende kurser lede til etøget udbud af obligationer og dermed presse kurserne yderligere ned.Fradrag for tab ved realisation er imidlertid en naturligt følge af, at gevinsten beskattes vedrealisation. Således opstår der allerede i dag et tilsvarende problem for fremmedmøntedeobligationer.Fradraget for tab skal således ses som en naturlig følge af, at EU-problemet løses ved atophæve mindsterentereglen og beskatte kursgevinster generelt. Var problemet i stedet ble-vet løst ved en udbredelse af mindsterenten, ville ovennævnte problem ikke være opstået.Til gengæld ville der være opstået et provenutab, og reglerne ville have ledt til en favorise-ring af udenlandske papirer. Dette finder Regeringen ikke ønskeligt.
Side 2