Retsudvalget 2009-10
L 88 Bilag 3
Offentligt
779759_0001.png
Til Retsudvalget
Hellerup, den 22. december 2009
Mediationsinstituttet følger med interesse behandlingen af lovforslaget om enny politiklageordning.Vi har læst Frank Norres brev til udvalget og kan tilslutte os hans forslag. Enordning hvor klageren og indklagede mødes med en neutral mægler vil give hveraf parterne lejlighed til at fremstille sin opfattelse af, hvad der skete mellemparterne og dermed bibringe parterne en bedre forståelse for hinandens adfærd.En sådan ordning vil også medvirke til at styrke tilliden mellem borger og politigenerelt og skabe grundlag for, at risikoen for fremtidige konflikter formindskes.

Konkret forslag

Mediationsinstituttet vil gerne være fødselshjælper for en sådan ordning og skalforeslå, at der i lovteksten indføjes en bestemmelse, som lyder:”Politiklagemyndigheden kan efter anmodning fra parterne udpege en mægler tilat bistå parterne til at tale sammen i anledning af klagen”.

Administrative konsekvenser

Mediationsinstituttet er oprettet med Advokatrådet som initiativtager og er ennon-profit selvejende institution, som har tilknyttet et landsdækkende korps afveluddannede mæglere. Gennem et samarbejde med instituttet vil derformentlig ikke være administrative konsekvenser for det offentlige ved ensådan ordning.

Økonomiske konsekvenser

Mediationsinstituttet vil være parat til at forhandle en særordning for betalingfor gennemførte mæglinger ved brug af instituttets mæglere, og da detforventes, at en betragtelig del af klagerne i de sager, der mægles, efterfølgendevil blive tilbagekaldt, vil de økonomiske konsekvenser for det offentlige bliveoverskuelige.

Kontakt

Vi står selvfølgelig til Retsudvalgets rådighed i det omfang, der er behov for det.Med venlig hilsenMediationsinstituttet
Lars Økjær JørgensenDirektør