Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
L 39
Offentligt
765641_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 27. november 2009Sagsnr.: 82Dok.nr.: 24608
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 24.november 2009stillet følgende spørgsmål nr. 21, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet iforbindelse med udvalgets behandling af lovforslag L 39 (forslag til lov om ændring aflov om landbrugsejendomme):

Spørgsmål 21:

”Vil ministeren give en vurdering af, hvor stor en del af den danske landbrugsjord, derforventes ejet af udlændinge om 10-20 år?”

Svar:

Indledningsvis vil jeg nævne, at der ikke efter den gældende landbrugslov stilles kravom statsborgerskab ved erhvervelse af landbrugsejendomme.Med lovforslaget åbnes der mulighed for, at fremmede investorer, herunder investorerfra andre lande, kan eje kapital i selskaber, der erhverver landbrugsejendomme, jf.forslaget til ændring af lovens § 20.De ændrede regler om bopælspligt, hvorefter der ved alle erhvervelser gælder enupersonlig bopælspligt (dvs. en bopælspligt som også kan opfyldes ved, at en andenperson bor på ejendommen), vil også give mulighed for, at personer, der ikke bor iDanmark, vil kunne erhverve landbrugsejendomme i Danmark.Det er ikke på forhånd muligt for mig at vurdere, i hvor stort et omfang dissemuligheder vil blive udnyttet.
Eva Kjer Hansen
/ Søren Sørensen