Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
L 39
Offentligt
765610_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 27. november 2009Sagsnr.: 82Dok.nr.: 23793
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 18. november2009 stillet følgende spørgsmål nr. 14, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet iforbindelse med udvalgets behandling af lovforslag L 39 (forslag til lov om ændring aflov om landbrugsejendomme):

Spørgsmål 14:

”Hvad er ministerens holdning til indførelse af regler om en maksimal sagsbehandlings-tid på 14 dage i sager om prisfastsættelse af jord?”

Svar:

Jeg kan naturligvis støtte, at sagsbehandlingstiderne skal være så korte som muligt foralle sagstyper, herunder også for jordbrugskommissionernes prisfastsættelser.En frist på 14 dage er dog ikke praktisabel, idet denne frist ikke vil kunne rummes indenfor jordbrugskommissionernes normale mødefrekvens. Kommissionernes mødefrekvensvarierer naturligvis fra kommission til kommission og afhængigt af sagsmængden, menligger i øjeblikket normalt på 6 til 8 møder om året.En konkret 14 dages frist vil derfor indebære, at kommissionerne enten indfører næstenugentlige møder, eller at de meget jævnligt vil skulle indkaldes til ekstraordinære mø-der, hvilket jeg finder vil være en uholdbar merbelastning af kommissionsmedlemmer-ne, der typisk varetager dette hverv ved siden af deres normale hovederhverv.
Eva Kjer Hansen
/ Søren Sørensen