Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2009-10
L 39
Offentligt
765592_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 27. november 2009Sagsnr.: 82Dok.nr.: 24459
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16. november2009 stillet følgende spørgsmål nr. 11, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet iforbindelse med udvalgets behandling af lovforslag L 39 (forslag til lov om ændring aflov om landbrugsejendomme):

Spørgsmål 11:

”Vil ministeren redegøre for reglerne om beboelse af andre ejendomme på landejen-dommen end de, som den upersonlige bopælspligt vedrører?”

Svar:

Landbrugslovens bopælspligt har altid kun vedrørt én beboelse pr. bedrift, uanset hvormange boliger der måtte være på den samlede bedrift. Dette gælder, uanset om bopæls-pligten opfyldes personligt eller som upersonlig bopælspligt, og er en konsekvens af, aten personlig bopælspligt i sagens natur kun kan opfyldes et sted ad gangen.Det foreliggende lovforslag ændrer intet ved disse regler, som opretholdes uændrede.For øvrige boliger på en landbrugsbedrift gælder der ingen regler om beboelse i relationtil landbrugsloven, men de vil dog være omfattede af den almindelige bestemmelse omtomme boliger i lov om midlertidig regulering af boligforholdene i de kommuner, hvordenne lov er bragt i anvendelse. Det betyder konkret, at kommunen i sådanne tilfældekan anvise boligsøgende til boliger, der har stået tomme i en vis periode.
Eva Kjer Hansen
/ Søren Sørensen