Skatteudvalget 2009-10
L 23
Offentligt
764662_0001.png
764662_0002.png
J.nr. 2009-311-0034Dato: 26. november 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 23 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattefrihed for sol-daterlegater).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 4 af 2. november 2009.
Kristian Jensen/ Birgitte Christensen

Spørgsmål 4:

Med hvilken begrundelse er ydelser, som med dette forslag betragtes somrimelige at fritage for skat, ikke ydelser, der gives af staten?

Svar:

Forsvarets Personeltjeneste har oplyst, at tilskadekomne soldater er stillet på lige fodmed andre borgere efter serviceloven. Det vil eksempelvis sige, at det er hjemkommunensopgave at skaffe en bolig, der er eller kan indrettes ”handicap-egnet”. Forsvarets socialråd-givere bistår den tilskadekomne med at søge om relevant støtte.Det er vigtigt for mig at understrege, at de uddelte legater således ikke skal ses som en er-statning for den eksisterende indsats fra det offentliges side, men derimod som et supple-ment. De udsendte soldater og civile og deres pårørende er i en særlig sårbar situation, nårde er ramt af tilskadekomst eller dødsfald i forbindelse med eller som følge af udsendelsen.Derudover kan jeg ikke udelukke, at der er situationer, hvor det offentliges hjælp ikke afden enkelte opfattes som dækkende eller kommer hurtigt nok, hvor private aktører, somdisse fonde, foreninger eller lignende, kan udvise en anden form for smidighed, som i depågældende situationer er meget velkommen.
Side 2