Skatteudvalget 2009-10
L 23
Offentligt
764651_0001.png
764651_0002.png
J.nr. 2009-311-0034Dato: 26. november 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 23 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattefrihed for sol-daterlegater).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 2 af 2. november 2009.
Kristian Jensen/ Birgitte Christensen

Spørgsmål 2:

I hvilket omfang er legater m.v. til andre personer med fysiske og psykiskearbejdsskader omfattet af skattefrihed efter gældende regler?

Svar:

Som det fremgår af mit svar til spørgsmål 1, er legater som udgangpunkt fuldt skat-tepligtige. Der er en række undtagelser til dette udgangspunkt, som også fremgår af mitsvar på spørgsmål 1. Legater til personer med fysiske og psykiske arbejdsskader vil derfor iudgangspunktet være skattepligtige.Indsamlede gaver til persongruppen kan dog være skattefri. Det gælder, hvis der er tale omen gave, der stammer fra indsamlede bidrag, forudsat at gaven er modtaget én gang for alleog ydes til personer, der er alvorligt syge, eller som er kommet alvorligt til skade, eller somydes til personer, der har været udsat for en ulykke eller katastrofe.Skattefriheden er betinget af, at gaven hidrører fra en reel indsamling, der er organiseret in-den for en vis større kreds. Herudover vil det være en betingelse, at gaven ikke er vederlagfor arbejds- eller bistandspræstationer, og at gaven ikke stammer fra en indsamling foran-staltet på modtagerens initiativ. Lovgrundlaget er ligningslovens § 7, nr. 1.
Side 2