Socialudvalget 2009-10
L 212 Spørgsmål 1
Offentligt
835141_0001.png
835141_0002.png

Socialudvalget

Til:

Dato:

Socialministeren28. april 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 212

Forslag til lov om ændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven), lov omændring af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) samt lov om ændring af lovom dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge. (Fleksibel frokostordning i daginstitutioner m.v.).Af socialministeren (Benedikte Kiær).

Spørgsmål 1

Ministeren bedes redegøre for, om lovforslagets bestemmelse om, atkommunalbestyrelsen kan beslutte, at forældrebestyrelsen eller forældrene iden enkelte enhed ikke kan fravælge et sundt frokostmåltid, hvis det vurderes, atet sundt frokostmåltid ud fra både sociale og sundhedsmæssige årsager ersærligt påkrævet for børnene i den pågældende daginstitution eller enhed,indebærer, at man i en kommune kan bestemme, at alle institutioner skal væreomfattet af frokostordningen af hensyn til sociale og sundhedsmæssigeårsager?

Spørgsmål 2

Såfremt lovforslagets bestemmelse om, at kommunalbestyrelsen kan beslutte,at forældrebestyrelsen eller forældrene i den enkelte enhed ikke kan fravælge etsundt frokostmåltid, hvis det vurderes, at et sundt frokostmåltid ud fra bådesociale og sundhedsmæssige årsager er særligt påkrævet for børnene i denpågældende daginstitution eller enhed, indebærer, at der skal gøre sig særligeforhold gældende i hver enkelt daginstitutionen/enhed, vil man da kunne foretageen individuel vurdering af alle institutioner i en kommune, og på den baggrundfinde, at alle kommunens institutioner skal være omfattet frokostordningen afhensyn til sociale og sundhedsmæssige årsager?

Spørgsmål 3

Hvor hyppigt skal kommunalbestyrelsen afdække sociale og sundhedsmæssigeårsager for at opretholde beslutning om, at forældrebestyrelsen eller forældrene iden enkelte enhed ikke kan fravælge et sundt frokostmåltid?
1/2
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Orla Hav (S)Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected]
På udvalgets vegne
Martin Henriksenformand.
1/2