Skatteudvalget 2009-10
L 21
Offentligt
752902_0001.png
752902_0002.png
J.nr. 09-180468Dato : 6. november 2009
TilFolketingets Skatteudvalg
L 21 - forslag til lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i forbindelsemed kulbrinteindvinding i Danmark (Overdragelse af licensandele med betalingaf fremtidige efterforskningsomkostninger, finansielle indtægter m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 22 af 3. november 2009.Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen
/ Tina R. Olsen

Spørgsmål 22:

"Skal ministerens svar på L 21 - på spørgsmål 17 forstås sådan, at SKATs ind-satsstrategi er udformet sådan, at der ikke sker udvælgelse af de store koncessi-onshavere i DUC m.v. til kontrol af kulbrinteskat og tilhørende selskabsskat forde senere år, på trods af, at der de senere år har været en betydelig indtægt pågrund af stigende oliepris, samt at der har været store svingninger i oliepriserneog valutakurserne, og der derfor er mulighed for at der sker skævvridning i af-regninger med koncernselskaber, der ikke betaler kulbrinteskat, og derfor beskat-tes lavere, og dermed kan se fordel i ”flytning” af indkomsten?"

Svar:

SKAT har oplyst følgende:”Det følger af SKATs indsatsstrategi, at der i forbindelse med udvælgelse af sel-skaber til nærmere undersøgelse skal foretages en risikovurdering, hvori indgårde forskellige risici, SKAT kan se på de enkelte selskabstyper. Også koncessi-onshavere og øvrige kulbrintebeskattede selskaber er omfattede af denne vurde-ring.På baggrund af denne risikovurdering er der foretaget løbende undersøgelser afen række kulbrinterelaterede spørgsmål, ligesom der afholdes møder med sel-skaberne om afklaring af spørgsmål inden for området.Det kan yderligere nævnes, at spørgsmålet om interne afregningspriser hos nogleaf koncessionshaverne er under løbende observation.”