Skatteudvalget 2009-10
L 21
Offentligt
749884_0001.png
749884_0002.png
J.nr. 2009-411-0023Dato: 30. oktober 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 21 -Forslag til Lov om ændring af lov om beskatning af indkomst i forbin-delse med kulbrinteindvinding i Danmark(Overdragelse af licensandelemod betaling af fremtidige efterforskningsomkostninger, finansielle ind-tægter m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 15 af 22. oktober 2009. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål 15:

Ministeren anmodes om nærmere at forklare, hvad Skatteministeriets kommentarer til For-eningen af Statsautoriserede Revisorers høringssvar (pkt. b) betyder. Det anføres i kom-mentarerne, at en skattepligtig, der driver kulbrintevirksomhed, både kan have finansielleindtægter, der medregnes til kulbrinteindkomsten, og finansielle indtægter, der ikke med-regnes.Betyder det, at DUC partnerne ved opgørelse af deres skattepligtige indkomst fra kulbrinte-virksomheden har haft finansielle indtægter, der ikke er blevet beskattet med kulbrinteskat?Hvis dette er tilfældet, anmodes der om en nærmere redegørelse for arten og størrelsen afsådanne indtægter, samt om der også er finansielle udgifter, der ikke er medregnet i denskattepligtige kulbrinteindtægt.

Svar:

Det afgørende for om finansielle indtægter hos skattepligtige, der driver kulbrintevirksom-hed, skal medregnes til kulbrinteindkomsten, er, om de aktiver/passiver, som indtægtenvedrører, er knyttet til kulbrintevirksomheden. På samme måde er der kun fradrag for fi-nansielle udgifter i kulbrinteindkomsten, i det omfang udgifterne vedrører aktiver/passiver,der er tilknyttet kulbrintevirksomheden.Skatteministeriets kommentar er således blot en konstatering af, at et selskab både kan haveaktiver/passiver, der er knyttet til kulbrintevirksomheden, og aktiver og passiver, der ikkeer tilknyttet kulbrintevirksomheden. Jeg henviser i den forbindelse til svaret på spørgsmål11.Det er eksempelvis klart, at et dansk selskab, der både driver kulbrintevirksomhed og andenindustriel virksomhed, ikke skal medregne finansielle indtægter/udgifter vedrørende sidst-nævnte virksomhed til kulbrinteindkomsten. På den baggrund kan jeg også bekræfte, at dervil være finansielle indtægter/udgifter i de selskaber, der deltager i DUC, som ikke er med-regnet til kulbrinteindkomsten. Da arten og størrelsen af disse indtægter vil være tilfældigei relation til kulbrinteindkomsten, finder jeg ikke grundlag for at redegøre nærmere herfor.
Side 2