Skatteudvalget 2009-10
L 208
Offentligt
849346_0001.png
849346_0002.png
J.nr. 2010-321-0016Dato: 20. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 208 – Forslag til Lov om ændring af pensionsbeskatningsloven (Afskæ-ring af fradragsret for nye indbetalinger til en kapitalpension efter udbeta-ling af en kapitalpensionsordning, undtagelse af indeksordninger fra loftetpå 100.000 kr. for fradragsberettigede indbetalinger m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål 2 af 7. maj 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske af Klaus Hækkerup.
Troels Lund Poulsen/ Carsten Vesterø

Spørgsmål 2:

I bemærkninger til lovforslaget afsnit 2.1.1.3 fremgår det, at grundlaget for nedsættelse affolkepensionen er ”indtægt ved personligt arbejde”, mens grundlaget for nedsættelse afpensionstillægget er ”personlig indkomst med tillæg af positiv nettokapitalindkomst samtaktieindkomst”. Hvori består forskellen på ”indtægt ved personligt arbejde” og ”personligindkomst”?

Svar:

Pensionsstyrelsen har oplyst følgende, som jeg kan henholde mig til:”Begrebet ”indtægt ved personligt arbejde”, der anvendes ved indtægtsregulering af folke-pensionens grundbeløb, omfatter lønindtægt eller indtægt, der midlertidigt træder i stedetherfor, samt indtægt fra egen virksomhed, i hvis drift den pågældende tager aktivt del, hvisdisse indtægter indgår i den personlige indkomst efter personskatteloven.Begrebet ”personlig indkomst”, der f.eks. anvendes ved indtægtsregulering af pensionstil-lægget, er i personskattelovens § 3 defineret som alle de indkomster, der indgår i den skat-tepligtige indkomst, og som ikke er kapitalindkomst. Begrebet ”indtægter ved personligtarbejde” er således et mindre omfattende indkomstbegreb end begrebet ”personlig ind-komst”. For eksempel indgår pensionsindtægter i ”personlig indkomst”, men ikke i ”ind-tægt ved personligt arbejde”.”
Side 2