Skatteudvalget 2009-10, Skatteudvalget 2009-10, Skatteudvalget 2009-10
SAU Alm.del Bilag 132, L 202 Bilag 2, L 203 Bilag 2
Offentligt
798312_0001.png
Kære Skatteordfører
Nærbutikkernes Landsforening NBL er Brancheforening for kiosker og nærbutikker i DanmarkNærbutikkernes Landsforening er ikke nogen fagforening eller arbejdsgiverforening, men en faglig brancheforening uden politisktilhørsforhold. NBLs hovedformål er at gavne vore medlemmers vilkår på så mange områder som muligt. Foreningen erlandsdækkende, og er den eneste forening der branchemæssigt »favner« de danske nærbutikker. NBL blev stiftet den 1. marts 1995som en fusion mellem Danske Kioskers Centralforening, Vin og Tobakshandlernes Landsforening og Tipsforhandlernes Landsforening.
Vi vil hermed gøre politikerne opmærksom på at det er en katastrofe med den delviseliberalisering af spillelovgivningen.
Inden længe skal du som skatteordfører tage stilling til hvordan det danske spillemarked skal liberaliseres.Liberalisering bør og skal ikke føre til, at udenlandske spilleudbydere overtager det velfungerende danskespillemarked fordi de får bedre vilkår end det eksisterende.Spilleautomatbranchen, som opstiller spilleautomater i spillehaller, restauranter, cafeer, kiosker ognærbutikker, er en velreguleret danskbaseret branche uden problemer af kontrolmæssig karakter. Branchenfungerer indenfor lovgivningens rammer på et åbent marked og betalte i 2008 ca. 810 mio. kr. i afgift tilstaten. Der ud over udbetalte branchen 158 mio. kr. i støtte til lokale velgørende formål samt 22 mio. kr. istøtte til behandling af, og forskning i, ludomani.Vi må bede om et møde hvor vi forklarer sagens rette sammenhæng, et møde hvor branchen bliver hørt, menikke blot hørt også taget alvorligt.Der er allerede afskediget mange personer direkte i branchen. Der er lukket spillehaller med mange arbejdsløsesom resultat.Der lukker stort set hver dag kiosker. Kiosker som ofte beskæftiger unge som supplerer deres SU. Kiosker derbliver ramt af denne liberalisering, men som også må se i øjnene, at de bliver ramt af liberaliseringen aflukkeloven.Vi må have sat vores afgift ned. Hvorfor give udenlandske spiludbydere så meget bedre vilkår end denvelregulerede 100 % danske spilleautomatbranche. De udenlandske spilleudbydere kommer helt sikkert ikke tilat betale én kr. i indkomstskat i Danmark. Det gørallefra vores branche til gengæld.
Skatteministeren har meldt ud, at formålet med en ny regulering af spilleområdet først og fremmest er atsikre staten og foreningslivet en fortsat indtjening i takt med at stadig flere danskere spiller på udenlandskespil uden for dansk regulering.I det arbejde er det afgørende, at Folketinget i bestræbelserne på at legalisere online-spil, samtidig bevarerforretningsgrundlaget for det velfungerende danske spillemarked.Hanne NielsenLandsformandNærbutikkernes LandsforeningRønbjergvej 78, Næsby9681 RanumTlf. 75 42 45 77