Uddannelsesudvalget 2009-10
L 194 Spørgsmål 34
Offentligt
849185_0001.png
849185_0002.png

Uddannelsesudvalget

Til:

Dato:

Undervisningsministeren20. maj 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 194

Forslag til lov om ændring af lov om vejledning om uddannelse og erhvervsamt forskellige andre love. (Vurdering af uddannelsesparathed, pligt til ud-dannelse, beskæftigelse mv., afbureaukratisering mv.).Af undervisningsministeren (Tina Nedergaard).

Spørgsmål 34

Opfølgning på svar på spørgsmål 10 og 12:Ved at ophæve lovkravet til institutionerne om, at de skal tilbydegennemførelsesvejledning, bortfalder bekendtgørelsen omgennemførelsesvejledning, der uddyber lovens forpligtelse og præciserer,hvilke opgaver institutionerne skal levere for at opfylde kravet i loven om atskulle tilbyde gennemførelsesvejledning. I bekendtgørelsens kap. 5 eruddannelseskravet for gennemførelsesvejledere præciseret. Hvis der ikkeudstedes en ny bekendtgørelse om fastholdelse, er der intet, der kan sikre etuddannelseskrav , da gennemførelsesbekendtgørelsen er bortfaldet medlovforslaget .Af svaret på spørgsmål 10 fremgår, at gennemførelsesvejledning - som del affastholdelsesarbejdet - fortsat skal varetages af uddannede vejledere eftergældende bestemmelser om uddannelseskrav til vejledere. Denneforpligtelse bør skrives ind i en ny bekendtgørelse om fastholdelse, der tilligeuddyber de krav, institutionerne skal opfylde i henhold til lovens bestemmelserom fastholdelse. Af andre svar fremgår, at det ikke er hensigten af benytteuuddannet personale i fastholdelsesarbejdet.a. Er ministeren indstillet på at udstede en bekendtgørelse med depræciseringer, der fremgår af bl.a. svaret på spørgsmål 10 omuddannelseskrav til vejledere, og som i øvrigt uddyber og præcisererbemærkningerne om, at der ikke skal anvendes uuddannet personalei arbejdet med at fastholde elever i uddannelse?
1/2
b. Såfremt ministeren ikke er indstillet på at udstede en nybekendtgørelse, hvordan vil ministeren så sikre, at uddannelseskravettil vejledere fastholdes (ikke til andre faggrupper som psykologer m.v.men til vejlederne)?
Spørgsmålet ønskes besvaret senest den 21. maj 2010.På udvalgets vegne
Marlene Harpsøeformand
2/2