Uddannelsesudvalget 2009-10
L 194 Spørgsmål 33
Offentligt
848227_0001.png
848227_0002.png

Uddannelsesudvalget

Til:

Dato:

Undervisningsministeren19. maj 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 194

Forslag til lov om ændring af lov om vejledning om uddannelse og erhvervsamt forskellige andre love. (Vurdering af uddannelsesparathed, pligt til ud-dannelse, beskæftigelse mv., afbureaukratisering mv.).Af undervisningsministeren (Tina Nedergaard).

Spørgsmål 32

Det fremgår af svar på spørgsmål 7, at VUC fortsat skal tilbyde kursistervejledning ”i forbindelse med optagelsessamtalen", jf. AVU-loven.Det fremgår imidlertid ikke af svaret, om VUC fortsat skal tilbyde kursisterover 25 år vejledning i forbindelse med deres gennemførelse af et giventuddannelsesforløb på VUC.VUCs kursistgruppe er kortuddannede, der ofte har ganske betydeligevejledningsbehov gennem hele deres uddannelsesforløb. Der er tale omvoksne, der ofte har dårlige erfaringer med uddannelse, og som ofte harafbrudt flere uddannelsesforløb, før de er begyndt på VUC.Ministeren bedes derfor oplyse, om det er sådan, at VUC-kursister over 25 årpå trods af bortfaldet af lov om gennemførselsvejledning fortsat har ret til atmodtage vejledning undervejs i deres uddannelsesforløb, når behovet herforopstår.
1/2
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Christine Antorini (S).Spørgsmålet ønskes besvaret senest den 21. maj 2010.Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til ud-[email protected].På udvalgets vegneMarlene Harpsøeformand
2/2