Retsudvalget 2009-10
L 163
Offentligt
836988_0001.png
836988_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Civil- og Politiafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
29. april 2010Dyrevelfærdskontoret2010-156-0234MJO41741
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 45 vedrørende forslag til lovom ændring af lov om hunde og dyreværnsloven (Forbud mod besiddelsemv. af visse hunde, båndpligt, aflivning af hunde, der skambider, midler-tidig frakendelse af retten til at have med dyr at gøre mv.) (L 163), somFolketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. april 2010.
Lars Barfoed/Jens Teilberg Søndergaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 45 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om

hunde og dyreværnsloven (Forbud mod besiddelse mv. af visse hun-

de, båndpligt, aflivning af hunde, der skambider, midlertidig fra-

kendelse af retten til at have med dyr at gøre mv.) fra Folketingets

Retsudvalg:

”Er ministeren ikke bange for, at vejledningslisten over hun-deracer, som er tilladte, men som ligner de forbudte racer, vilkunne blive brugt som en vejledning til de forkerte typer i,hvilke hunderacer de gerne må eje, og som med lethed kunnegøres farlige for omgivelserne?”

Svar:

Som det fremgår af pkt. 2.3.1 i lovforslagets almindelige bemærkninger,vil der i forbindelse med, at forbuddet mod hold af visse hunderacer mv.træder i kraft, blive udarbejdet en vejledning. Vejledningen vil bl.a. inde-holde en positivliste over hunderacer, der lovligt kan holdes, men hvorder er risiko for forveksling med hunderacer, der er omfattet af forbud-det. Positivlisten kan bl.a. tjene som en vejledning til personer, der vilvære sikre på, at den hund, som de køber, ikke er omfattet af forbuddet.Som oplyst ved den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 36 vedrørendelovforslaget vil ministeriet endvidere til brug for en evaluering af for-budsordningen udarbejde en vejledende observationsliste over hundera-cer, der efter ministeriets vurdering har sådanne egenskaber, at det kanovervejes, om de i forbindelse med en eventuel revision af hundelovenbør omfattes af forbuddet. Der vil i et vist omfang kunne være sammen-fald mellem positivlisten og observationslisten.Hvis Justitsministeriet bliver bekendt med problemer med hunderacer,som ikke omfattes af det foreslåede forbud, herunder hunderacer, som erpå positivlisten, vil ministeriet kunne tage dette op i forbindelse med eva-lueringen af forbudsordningen. Der henvises herved ligeledes til besva-relsen af spørgsmål nr. 36 vedrørende lovforslaget.
2