Retsudvalget 2009-10
L 163 Bilag 34
Offentligt
842628_0001.png
842628_0002.png
842628_0003.png
842628_0004.png
162/10Landsforeningen
Danmarks civile Hundeførerforening
Karina Lorentzen DehnhardtChristiansborg1240 København K
SEKRETARIATETBanevej 9, Hansted8700 Horsens75 65 65 37
Hansted den 06.05.2010Resume:Danmarks civile Hundeførerforening DcHkan ikke støtte forslaget om forbud af visse hunderacer iDanmark. Erfaringer fra Danmark og de lande vi normalt sammenligner os med, har på intet tidspunktvist, at et forbud er virksomt.Desuden er der nok heller ikke tvivl om, at det vil medføre mange og meget kreative tiltag for at omgåsloven.Danmarks civile Hundeførerforening DcHforeslår, med baggrund i mere end 73 års erfaring omkringaktivering af og dermed livskvalitet for hundene, hvilket giver velafbalancerede hunde i forholdomgivelser og samfund:Kortsigtet:Alle hunde der føres i det offentlige rum indenfor bymæssig bebyggelse, uanset indbyggerantal, skal føres iline. Dette selvfølgelig undtaget hunde i arbejde f.eks. blindehunde, politihunde, redningshunde o.l. samthunde under organiseret træning som f.eks. træning i DcH eller DKK regi.Alle hunde fra Udvalget om hundes liste i betænkning nr. 1514 over ”krævende hunde” samt blandingerheraf, der føres i det offentlige rum, skal føres i line og med mundkurv. Krav om brugen af mundkurv ogline vil udvaske / fjerne den ”farlige” signalværdi visse persontyper bruger som begrundelse for anskaffelseaf hunden.Alle hunde fra Udvalget om hundes liste i betænkning nr. 1514 over ”krævende hunde” samt blandingerheraf, skal når de er på ejerens bopæl, i forhold til det offentlige rum, opholde sig bag hegn med en højdepå min. 180 cm. være i lukket hundegård efter gældende lovgivning, eller være indendørs.Alle hunde fra Udvalget om hundes liste i betænkning nr. 1514 over ”krævende hunde” samt blandingerheraf, må kun føres af ejeren selv i det offentlige rum.
Langsigtet:Indførelse af 2 forskellige Hundekort.Bemærk det ikke er ejer men hund der skal have dette bevis – dette for at sikre, at hunden har en visform for lydighed – kan ikke med nogen hold i virkeligheden forlange, at det kun er ejer der må færdesmed sin hund – derfor ønsket om ”en lydig hund”.
Åbningstid: mandag kl. 10:00-17:00, tirsdag-torsdag kl.9:00-17:00, fredag lukket.E-mail:[email protected]– CVR 7595 3828 – Jyske Bank 7590 - 1776478
Grønt Hundekort;skal erhverves til hunde inden de er 7 måneder, gældende for racer ellerblandingshunde, der forventes at opnå en voksenvægt på mere end 10 kg.Grønt Hundekort tilhører og følger hunden, og giver dermed mulighed for, at andre end ejeren,kan lufte og gå tur med hunden.Hunde med Grønt Hundekort, skal altid føres i line indenfor bymæssig bebyggelse, uansetindbyggerantal.Rødt Hundekort;skal erhverves til hunde inden de er 7 måneder, gældende for racer ellerblandingshunde deraf, som opgjort på Udvalget om hundes liste i betænkning nr. 1514 over”krævende hunde”.Rødt Hundekort, tilhører og følger BÅDE hund og ejer, hvilket betyder, at hunden kun kan føres ioffentligt rum af ejeren, og ingen andre.Hunde med Rødt Hundekort, skal altid føres i line og bære mundkurv når de føres i det offentligerum. Krav om brugen af mundkurv og line vil udvaske / fjerne den ”farlige” signalværdi vissepersontyper bruger som begrundelse for anskaffelse af hunden.Det pålægges hundeejeren at føre bevisbyrden omkring hvilket hundekort hunden skal besidde.I tvivlstilfælde kan hundeejeren kræve ”Syn og skøn”* på hunden.Hundekort udbydes af organisationer / foreninger godkendt af Justitsministeriet og skal indeholdeminimum 16 timers træning fordelt over minimum 4 ganges træning.Der skal lægges vægt på lydighed via opmærksomhed – opmærksomhed fra hund mod fører vilaltid øge lydigheden.I kurset skal indgå elementer som:Lineføring – at gå pænt i line uden at lave udfald og trække.Indkald – at hunden kommer når der kaldes, uanset at der findes andet menneske ellerdyr i nærheden.Nej øvelse – at hunden lærer at stoppe en uønsket adfærd.Opmærksomhed mod fører.Derud over kan der indlæres bliv / sid / dæk øvelse – vil højne lydighedenOg som noget meget vigtigt, en generel oplysning/rådgivning om det at have hund i et travltsamfund, samt en lektion med røgt og pleje.
Hundekort udbydes i 2010 for kr. 500,00 og kan senere pristalsjusteres hvert år.Politi og/eller dyrepoliti ikke kan, men SKAL optage hunde der føres ulovligt i det offentlige rum.Udsteder en bøde på kr. 3500,- på stedet til den der fører hunden, hvorefter hunden indbringes påinternat. Hunden kan afhentes på internat af ejeren, når bøden er betalt og ophold på internateter betalt. Under opholdet på internatet skal det kontrolleres at forsikring og registrering i henholdtil hundeloven er lovligt.Er hunden ikke afhentet på internatet indenfor 5 hverdage, aflives hunden, også dette påhundeejerens regning.Listen over ”krævende hunde” revideres hver fjerde år, af repræsentanter fra de organisationerder var repræsenteret i Udvalget om hunde foråret 2010.Åbningstid: mandag kl. 10:00-17:00, tirsdag-torsdag kl.9:00-17:00, fredag lukket.E-mail:[email protected]– CVR 7595 3828 – Jyske Bank 7590 - 1776478
Et sådan Hundekort – kan bruges af både dyrlæger, politi og på sigt et dyrepoliti, som vi i DcHefterhånden finder nødvendigt at få etableret – set i lyset af de mange sager der er omkring mishandlingaf dyr af alle racer – en sådan instans kunne ud over den overvågende funktion også have en informativrolle – for på den måde at lære ejere af dyr en korrekt omgang og behandling af disse.*”Synog skøn” udføres af én af DcH’s specielt uddannede hundekonsulenter**, der ud fra et besøgbesigtiger hunden med baggrund i hundens udseende kropsbygning o.l.”Syn og skøn” betales af hundeejeren, med kr. 250,00 + kørepenge efter statens takster p.t. kr. 3,56 ogbetales på stedet inden ”Syn og skøn” starter.Afgørelsen af ”Syn og skøn” kan ikke appelleres.**DcHhar p.t. 66 specielt uddannede hundekonsulenter geografisk fordelt i hele landet.DcH’s Hundekonsulenter arbejder ud fra:ETISKE REGLER FOR DcH’s HUNDEKONSULENTER1. Hundekonsulenten skal i sit arbejde respektere klientens individuelle behov og valg.
2. Hundekonsulenten skal i sit arbejde værne om de fortrolige oplysninger, som en klient afgiver under enkonsultation.3. Hundekonsulenten skal i sit arbejde erkende og vedkende sig det faglige og personlige ansvar i omgangenmed klienterne samt kende sine egne faglige begrænsninger.4. Hundekonsulenten skal i sine terapiforslag påse, at disse ikke påfører hunden unødig smerte, angst, varigtmén eller være til væsentlig og/eller vedvarende ulempe. Terapiforslagene skal være i overensstemmelsemed anerkendte metoder og den nyeste viden om hundeadfærd.5. Hundekonsulenten skal gennem deltagelse i kurser og på anden måde sikre en konstant ajourføring af sinviden om behandling af adfærdsproblemer hos hunde af alle racer og blandinger af disse.6. Hundekonsulenten skal generelt, men specielt i tilfælde hvor flere konsulenter er involveret i samme sag,vise loyalitet for kollegaers arbejde og vurderinger og være til støtte i faglige situationer.Hundekonsulenten skal endvidere besidde evnen til at samarbejde med andre konsulenter, herunder ogsåevnen til at modtage og give saglig velbegrundet kritik.7. Hundekonsulenten skal gennem sit arbejde medvirke til fremme af samarbejdet mellem DcH’s forskelligeprogrammer og faggrupper.8. Hundekonsulenten skal gennem sit arbejde medvirke til udbredelsen af et bedre kendskab og forståelse foren hunds naturlige behov.9. Hundekonsulenten skal gennem sit arbejde medvirke til, at der i det omgivende samfund er tillid og respektom DcH’s Konsulenttjeneste.
FORUDSÆTNING:En konsulent skal;have gennemgået uddannelsen som konsulent.have interesse og erfaring i arbejdet med hunde og hundeproblemer.
være i stand til gennem iagttagelse og analyse at stille den rigtige problemdiagnose.
kunne tale med folk om deres hundeproblemer.
Åbningstid: mandag kl. 10:00-17:00, tirsdag-torsdag kl.9:00-17:00, fredag lukket.E-mail:[email protected]– CVR 7595 3828 – Jyske Bank 7590 - 1776478
Konsulenten skal dække to vigtige arbejdsområderVed en regelmæssig tilstedeværelse på træningspladsen servicere lokalforeningensmedlemmer, som har adfærdsproblemer i forbindelse med lydighedstræningen. Rådgive samtved eventuelt hjemmebesøg hjælpe medlemmer med adfærdsproblemer i hjemmet.Yde råd og vejledning til alle hundeejere, som henvender sig om deres hundsadfærdsproblemer. Hjælpen skal ydes uden hensynstagen til om hundeejeren er medlem af DcHeller ikke.
Til alle konsulenter udleveres en konsulentmappe, der skal indeholde:Konkrete forslag til problemløsninger.Informationsmateriale om forskellige problemårsager.Eksemplarer af de afregningsbilag/formularer som den enkelte konsulent skal bruge i hverdagen.Eksemplarer af rapportskemaer.RAPPORTERINGHver gang en konsulent har været i kontakt med en klient, telefonisk, ved besøg i klientens hjem, pålokalforeningens træningsplads, eller på anden måde,skaldet registreres på et rapportskema.Registreringen skal foretages efter de retningslinier som er angivet i ”Vejledning i brug afrapportskema”.Det er af største betydning at denne registrering foretages, da denne registrering danner baggrund forden samlede årlige rapport.Rapportskemaer kan uden beregning rekvireres hos formanden for konsulentudvalget. Ønskesindrapporteringen foretaget pr. E-mail kan elektronisk skema rekvireres hos formanden forkonsulentudvalget.

FORSIKRING

Konsulenterne er dækket af DcH’s ansvars- og arbejdsskadeforsikring, når de er på arbejde somkonsulent. Skadesanmeldelser rekvireres hos DcH’s ansvarlige for forsikringer.
Med venlig hilsenDanmarks civile HundeførerforeningJohn BermannPolitisk formandHans TonsborgForretningsfører
Åbningstid: mandag kl. 10:00-17:00, tirsdag-torsdag kl.9:00-17:00, fredag lukket.E-mail:[email protected]– CVR 7595 3828 – Jyske Bank 7590 - 1776478