Skatteudvalget 2009-10
L 162
Offentligt
827631_0001.png
827631_0002.png
J.nr. 2009-231-0026Dato: 15. april 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 162 - Forslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov omkuldioxidafgift af visse energiprodukter og forskellige andre love (Æn-dringer i elpatronordningen, udvidelse af solcelleordningen i elafgiftslo-ven og afgift på andre klimagasser end CO2 m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 20 af 7. april 2010. Spørgsmålet er stil-let efter ønske af Anne Grete Holmsgaard (SF).
Troels Lund Poulsen/ Lene Skov Henningsen

Spørgsmål 20:

Det ønskes oplyst, om de husstandsmøller, der er omfattet af lovforslaget,også vil kunne drage fordel af det skattemæssige bundfradrag fra den skematiske skatteord-ning.

Svar:

Spørgsmålet kan besvares bekræftende.Efter de gældende regler kan fysiske personer, der ejer eller ejer andele i vindmølleanlæg,ved indkomstopgørelsen vælge at foretage en skematisk opgørelse af indkomsten vedvindmøllevirksomhed. Lovforslaget indeholder ikke ændringer af disse regler.Det betyder, at ejerne af de husstandsvindmøller, der er omfattet af lovforslaget, også vilkunne anvende den skematiske ordning på den indkomst, som de oppebærer ved salg afelektricitet til nettet.Det skal dog bemærkes, at der ifølge den energipolitiske aftale skal arbejdes på:at reglerne bliver teknologineutrale, dvs. de skal gælde for alle VE-anlægat tilbageløbsordningen kommer til at gælde for små VE-anlægat den skematiske ordning kommer til at gælde for store VE-anlægat bundfradraget forhøjes fra 3.000 kr. til 7.000 kr.
Lovforslaget indeholder alene de dele af aftalen, der omfatter tilbageløbsordningen. Æn-dringerne af den skematiske ordning er ikke indeholdt i lovforslaget. Disse ændringer for-handles i øjeblikket med Europa-Kommissionen. Hvis Kommissionen godkender disse æn-dringer kan det derfor medføre, at den skematiske ordning begrænses til at omfatte alene destore VE-anlæg.
Side 2