Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
L 161
Offentligt
839604_0001.png
Folketingets Energipolitiske UdvalgChristiansborg1240 København K
Energipolitisk Udvalg har i brev af 8. april 2010 stillet mig følgende spørgsmål 1- L 161, stillet efter ønske fra Anne Grete Holmsgaard (SF), som jeg hermed skal be-svare.

Spørgsmål 1:

Er ministeren indstillet på, at det kommer til at fremgå af annonceringen, hvadboligens energiforbrug er pr. kvadratmeter?

Svar:

Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at hensigten er at forpligte ejen-domsmæglerne til at angive bygningens energimærke ved annonceringen. Det vil si-ge bygningens indplacering på energimærkeskalaen fra A til G, hvor A er bedst. Byg-ningernes energieffektivitet vil således blive beskrevet med samme symbolik, som iøvrigt benyttes ved energimærkningen af hårde hvidevarer, og som er kendt af bor-gerne. Det er bedst at bruge denne enkle og genkendelige symbolik frem for den me-re tekniske angivelse af energiforbrug per kvadratmeter.Det skal endvidere bemærkes, at der i forbindelse med energimærkning opereresmed to forskellige udtryk for en bygnings energiforbrug. Dels det faktiske energifor-brug, og dels det beregnede energiforbrug. Det faktiske energiforbrug kan varieremed op til 300 pct. alt efter beboersammensætningen. Endvidere er det i dag af da-tasikkerhedshensyn ikke muligt at åbne op for en samlet adgang til boligers faktiskeenergiforbrug for ejendomsmæglere fra et fælles register eller direkte fra forsynings-selskaberne.
4. maj 2010DEP j.nr. 1004-0085
Med venlig hilsen
Karen EllemannFg. klima- og energiminister